Μια σπάνια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου μοιράστηκε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών και τις άγνωστες ιστορίες τους.

Αυτή τη φορά, μοιράστηκε μια σπάνια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου από τα νεανικά της χρόνια.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι τραβηγμένη τη δεκαετία του ‘20. Την βλέπουμε σε νεαρή ηλικία να φορά κομψό φόρεμα με λευκό γιακά, μεγάλο καπέλο, σκουλαρίκια και μακιγιάζ.

Είναι πολύ όμορφη, νέα και φρέσκια αλλά και αγνώριστη. Μπορεί να πέρασε στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως «άσχημη», όπως φαίνεται όμως, υπήρξε μια πολύ όμορφη, νέα γυναίκα.

«Στη φωτογραφία από τα νεανικά της χρόνια, όταν ήταν μέλος της χορωδίας του Θεάτρου Ολύμπια στις αρχές της δεκαετίας του 20, πριν την ανακαλύψει η Μαρίκα Κοτοπούλη, η κατοπινή »άσχημη» του Ελληνικού κινηματογράφου δείχνει ότι στην πραγματικότητα ήταν μια γοητευτική και όμορφη γυναίκα. Κάποια μέρα στα χρόνια των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών της είχε συναντηθεί με τον Φιλοποίμενα Φίνο ωραία ντυμένη, βαμμένη και χτενισμένη. Μόλις την είδε ο Φίνος της είπε: »Tι είναι αυτά που έβαλες Γεωργία, θες να με καταστρέψεις;». Είτε αστειευόταν είτε όχι εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά περιποιημένη μπροστά του», γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πηγή: bovary.gr

Πηγή: true.gr