Ο Μπιλάλ Ερντογάν ζήτησε από τους συμπατριώτες τους να μην υποτιμούν τον … τουρκικό καφέ και την παραδοσιακή πίτα της Μπάφρας

Όταν πηγαίνουν στα Starbucks να πίνουν… τουρκικό καφέ, ζήτησε από τους συμπατριώτες τους ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιός του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στα διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια των επαρχιακών και περιφερειακών γραφείων του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας (TUGVA) του οποίου είναι μέλος.

Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία μπορεί να γίνει ισχυρή χώρα εάν βασιστεί στη δική της ταυτότητα και στον δικό της πολιτισμό, αναφέροντας ως παράδειγμα την πίστη στον … τουρκικό καφέ και στην τουρκική πίτα.

«Πιστεύω ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει μια ισχυρή χώρα αποκαθιστώντας τη δική της ταυτότητα, ζώντας τον δικό της πολιτισμό και επιδεικνύοντας τη δική της πίστη. Τότε πρέπει να το διαδώσουμε αυτό σε κάθε τομέα της ζωής μας. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε στα Starbucks, θα πιείτε τούρκικο καφέ. Δεν σας λέω να μην πάτε στα Starbucks ή να πιείτε latte. Αλλά αν περιφρονείτε τα τουρκικά καφέ και δες το πείτε τούρκικο καφέ. Δεν σας λέω να μην πάτε στα Starbucks ή να μην πιείτε latte. Αλλά μην περιφρονείτε τον τουρκικό καφέ. Θα φάτε χάμπουργκερ, αλλά δεν θα παραμελήσετε την μπαφρέϊκη πίτα» δήλωσε ο γιός Ερντογάν.

Με τίτλο : «Μπιλάλ Ερντογάν: ’’Όταν πας στα Starbucks, θα παραγγείλεις τούρκικο καφέ’’» Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ, σχολίασε τις δηλώσεις του γιού του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: true.gr