Ο Γιώργος Πετρόχειλος, είναι ο ηθοποιός που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 συμμετέχοντας στις βιντεοταινίες της εποχής και στα 90s παίζοντας στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ο ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, απ’ όπου και κατάγεται. Όπως μάλιστα έχει πει ο ίδιος, είναι «γκάγκαρος Αθηναίος». Το πατρικό του και η γειτονιά όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια είναι τα Σφαγεία στην Καλλιθέα. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Πετρόχειλος συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Αστροφεγγιά», αλλά έγινε γνωστός σε όλους από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που είχε στις βιντεοκασέτες οι οποίες έκαναν θραύση εκείνη την εποχή.

Ο γάμος με τη Μαρία Γιαννοπούλου
Ο Γιώργος Πετρόχειλος με τη σύζυγό του Μαρία Γιαννοπούλου είναι μαζί 37 χρόνια. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Ξέρω πως είναι πολύ σπάνιο. Δεν θα πω πως γνώρισα μια γυναίκα στη ζωή μου κι αυτό ήταν. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί του κόσμου ούτε το πιο ήσυχο.

Πιστεύω πως τον τομέα «γυναίκα» τον γνωρίζω. Όταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα, κατάλαβα πως είναι ένα διαφορετικό, πανελεύθερο κύτταρο.

Η Μαρία με κράτησε. Έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη συμπεριφορά που πηγάζει από μια φοβερή ψυχή, μια φοβερή αίσθηση δικαίου και μια εσωτερική ελευθερία. Γεννήθηκε έτσι. Τη γνώρισα 16 χρονών. Ήταν αθλήτρια, έριχνε ακόντιο στον Πανελλήνιο και ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στις κορασίδες. Αργότερα ασχολήθηκε με τον χορό, το τραγούδι και τελευταία με την ηθοποιία. Μετά τη “Λάμψη” και το “Ροζ συννεφάκι” βαρέθηκε. Δεν τη γούσταρε τη δουλειά» έχει εξομολογηθεί ο ίδιος.

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Πετρόχειλου
Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και διδάχτηκε την τέχνη της υποκριτικής από ιερά τέρατα του χώρου, όπως ο Μινωτής, η Παξινού, ο Μουζενίδης, η Αρώνη, η Χατζηαργύρη, ο Βόκοβιτς, ο Τερζάκης κ.ά. Μετά την αποφοίτησή του δούλεψε για λίγα χρόνια στο θέατρο με τον Μινωτή και ανάμεσα στις παραστάσεις όπου πήρε μέρος ήταν και η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου είχε τον ρόλο του Πυλάδη. Στα μέσα του 1980 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Αστροφεγγιά», τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου. Όμως ο Γιώργος Πετρόχειλος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις βιντεοκασέτες και συγκεκριμένα οι περισσότεροι τον θυμούνται από την ταινία «Χούλιγκανς, κάτω τα χέρια από τα νιάτα» (1983), σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη και σε σενάριο του Γιώργου Μυλωνά.

Πέραν της υποκριτικής ο Γιώργος Πετρόχειλος κάνει μεταγλωττίσεις, αλλά και άλλα πράγματα, καθώς «δεν βγαίνω μόνο με τη σύνταξη και οικονομικά είναι πολύ δύσκολα», όπως έχει εξομολογηθεί.

Το φιλοζωικό έργο του Γιώργου Πετρόχειλου
Ο ηθοποιός και η γυναίκα του τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταπιαστεί με ένα σπουδαίο φιλοζωικό έργο. Έχουν δημιουργήσει ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα σε ένα κτήμα τους στο Μαρκόπουλο και περιθάλπουν κάθε τετράποδη ψυχή που χρειάζεται βοήθεια: «Κουβαλάω με τη γυναίκα μου έναν ευχάριστο σταυρό. Μαζεύουμε αδέσποτα και τα φροντίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του».

Λόγω της στηρίξεώς μου στη Χρυσή Αυγή, το σύστημα με εξαφάνισε. Αντιθέτως ο κόσμος μου σφίγγει το χέρι”
Ο ίδιος είχε πει: “Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Κασιδιάρη μου ανέθεσαν το δεκάλεπτο spot. Το έκανα, βγήκε και είχε την επιτυχία που ξέρεις. Αλλά αυτό το “λάθος” μου, δεν μου το συγχώρεσαν ούτε οι πιο στενοί μου συνεργάτες, ούτε οι πιο αδελφικοί μου φίλοι.Δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Μιλάμε για δειλία και ανανδρία. Μεγαλώσαμε μαζί, τους στήριξα, τους βοήθησα, τους έφτασα με την προσωπική μου δουλειά πολύ ψηλά. Αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς καν να μου εξηγήσουν. Όλος ο κόσμος μου σφίγγει το χέρι. Ειδικά στα Μεσόγεια δεν μπορώ να κυκλοφορήσω από τα «Μπράβο, είσαι παλικάρι». Ο κόσμος ξέρει τι υφίστασαι όταν βγαίνεις από το κατεστημένο και μπαίνεις σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια. Και αυτό είναι γνήσιο ελληνικό μονοπάτι”.

Πηγή: enimerotiko.gr

Πηγή: true.gr