Η φωτιά που ξέσπασε στο νεκροταφείο στ Άνω Λιόσια και απείλησε την πετρούπολη, όπως ήταν λογικό, σήμανε συναγερμό και αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος το απόγευμα της Παρασκευής 7/8, η οποία είχε κατεύθυνση προς την Πετρούπολη, αναστάτωσε τους ανθρώπους της περιοχής. Ο Τάσος Ξιαρχό αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και έτσι βρέθηκε στον λόφο μαζί με μερικά ακόμη άτομα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Ο γνωστός χορογράφος – όπως και όλοι όσοι ήταν παρών – έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τελικά κατάφεραν να τη σβήσουν.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τον καμένο λόφο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Τάσος Ξιαρχό συγκλόνισε με τα λόγια του.

«Σήμερα βίωσα την λαίλαπα. Βρέθηκα σε μια θέα που η φωτιά κάλπαζε τη φύση και την ισοπέδωνε.

Αποφασίσαμε με μερικά άτομα να κατέβουμε στο σημείο. Η πυροσβεστική μας φώναζε πίσω.

Πήραμε κλαδιά και όχι περισσότερα από 5 άτομα βαρούσαμε τις φλόγες. Κοίταξα ψηλά, από το λόφο μας κοιτούσαν δεκάδες. Τους φώναξα με πολύ άσχημο τρόπο να κατέβουν και ότι αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να τη σβήσουμε.

Δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό σε σχέση με το τι έχω δει στην τηλεόραση από αλλά σημεία, όμως το ρίγος που ένιωσα όταν όλοι μαζί σβήσαμε τη φωτιά, όταν όλοι κάναμε μια αλυσίδα ώστε ένα μεταφέρουμε τη Μανίκα, με συγκίνησε και με έκανε να φορέσω το μαντίλι και το καπέλο καλά, ώστε ν μην δουν τα δάκρυα μου. Μπορώ να πω όμως με λύπη πως, «πολλα μπράτσα»α πλά κοιτούσαν και τρέμανε στη ιδέα.

Ο ανδρισμός μπορεί να κρύβεται και σε μια γυναίκα. Όχι αναγκαία σε ανδρικό σώμα. Η @isabellepat στην άλλη πλευρά εντόπισε ένα άλογο.

Το οποίο για ώρες προσπαθούσε να γαλήνευσει. Η επιλογή είναι δίκη μας. Και σήμερα επιλέξαμε να σώσουμε εκείνο το λόφο και τα καταφέραμε», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τάσος Ξιαρχό.

Πηγή : newsit.gr

Πηγή: true.gr