Δραματικές ώρες στα Βίλια, όπου μετά από συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, οι φλόγες από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο μπήκαν τελικά στο χωριό, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, καθώς η φωτιά κατεβαίνει προς τα σπίτια, περικυκλώνοντας το κεφαλοχώρι.

Δραματική η κατάσταση στα Βίλια, καθώς οι φλόγες από το τεράστιο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο έχουν πλέον μπει στο χωριό.

Αναφορές για σπίτια που έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η φωτιά κατακαίει για τρίτη μέρα το παρθένο δάσος στο όρος «Πατέρα» και «Μακρύ Όρος».

λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα άλλαξε η φορά του ανέμου και μια νέα αναζωπύρωση άρχισε να απειλεί πάλι το χωριό. Ήδη κάηκε ένα κτίσμα και απειλούνται σπίτια εκτός του οικισμού.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.


Πηγή: true.gr