Μεγάλη θλίψη στο τελευταίο «αντίο»!

Ασύλληπτος θρήνος επικράτησε στην κηδεία της Φιλιώς Πυργάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού» έδωσε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Φίλοι και συγγενείς της είπαν το τελευταίο «αντίο» χθες Κυριακή 18/7 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άκοβας Άργους στις 18:30 το απόγευμα.

Όλος ο κόσμος που τίμησε την Φιλιώ Πυργάκη με την παρουσία του, την αποχαιρέτησαν με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και με τραγούδια. Ενώ, η οικογένεια γνωστοποίησε πως επιθυμούσε αντί στεφάνων την δωρεά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα».

Βίντεο από την κηδεία της Φιλιώς Πυργάκη

Λίγα λόγια για την σπουδαία Φιλιώ Πυργάκη


Η ίδια τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ πριν από περίπου δυο μήνες πέθανε και ο σύζυγός της μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως διαβάζουμε και η Φιλιώ Πυργάκη πάλευε την τελευταία δεκαετία με τον καρκίνο, κάνοντας χημειοθεραπείες και έχοντας πίστη στην Παναγία ότι θα τα καταφέρει. «Η Φιλιώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο με τον καρκίνο, όσο και με το ισχίο της, δυστυχώς, δεν της έδωσαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει» είπε πει σε εφημερίδα οικογενειακός φίλος της τραγουδίστριας, ο οποίος προσπαθούσε να της δώσει κουράγιο για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο πόνο της απώλειας.

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: true.gr