Μέτρα για ανεμβολίαστους: Έρχονται από 1η Σεπτεμβρίου

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Και άλλο στον περιορισμό οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι αν επιμείνουν στην απόφαση τους να μην εμβολιαστούν. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα αυτόν τον φθινόπωρο.

Ο μόνος τρόπος για να θωρακιστούμε από την μετάλλαξη Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική και απ’ την ανεμοβλογιά είναι το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τείχος ανοσίας με ποσοστό κάτω του 80% δεν μπορεί να χτιστεί γι’ αυτό παίζει το τελευταίο της χαρτί. Φέρνει ένα νέο μέτρο στη λογική «Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο θα υποστείς τις συνέπειες της απόφασής σου. Η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων σου».

Γι’ αυτό απ’ το φθινόπωρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος». Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε ούτε για καφέ. Μόνο με rapid test ή PCR κάθε τρεις μέρες θα μπορούν να πηγαίνουν σε καφετέριες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Και μάλιστα το τεστ θα το πληρώνουν οι ίδιοι.

Το μέτρο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα ισχύσει για εργαζόμενους και πελάτες από φθινόπωρο. Εξετάζεται και η εφαρμογή του μέτρου και στο λιανεμπόριο για τους καταναλωτές. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα αποφασιστεί αν και οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρύνονται με το κόστος του τεστ.

Η θηλιά σφίγγει όλο και πιο πολύ για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι σύντομα θα καταλάβουν ότι η συνέπεια της (μη) πράξης τους έχει μεγαλύτερο κόστος (και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά) απ’ ό,τι υπολόγιζαν…

Πηγή:i-diakopes.gr

Πηγή: true.gr