Η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και ο αναπληρωτής αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος μίλησαν στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου για την γυναίκα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται η 35χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου 2020, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, Νίκο Πετρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, η 35χρονη έμεινε σε καραντίνα για 14 ημέρες, βάσει των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, της έκαναν καθημερινά θερμομέτρηση και γινόταν έλεγχος για τυχόν συμπτώματα της νόσου Covid-19. Πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε σε θάλαμο μαζί με άλλες κρατούμενες, ενώ δέχθηκε και επισκεπτήρια από τη μητέρα της και τον συνήγορο της, Σάκη Κεχαγιόγλου.
Ο κ. Πετρόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει αν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ασφάλεια της 35χρονης εντός της φυλακής, λόγω της δημοιότητας που έχει λάβει η υπόθεση με το βιτριόλι.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε το αίτημα που κατέθεσε η 35χρονη για να εργαστεί και ανέφερε πως λαμβάνει καθημερινά και τα τρία γεύματα – πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό- γεγονός που δείχνει ότι έχει βελτιωθεί η ψυχολογική της κατάσταση και έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ της σύλληψης της.

Παρά την πρόθεση της να μιλήσει, η 35χρονη δεν έχει διευκρινίσει ακόμα πότε θα “σπάσει” της σιωπή της ενώπιον του ανακριτή για την φρικιαστική πράξη της.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου θα παραμείνει μέχρι να απολογηθεί. Όπως έχει τονίσει ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, η μεταγωγή της γίνεται για καθαρά λειτουργικούς λόγους και όχι για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, η 34χρονη Ιωάννα συνεχίζει να δίνει τη μάχη της στο “Θριάσιο”, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί σε πέμπτο χειρουργείο, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένεια της.

Πηγή: true.gr