Η παρουσιάστρια εξήγησε τον λόγο που εμβολιάστηκε τώρα και αναφέρει τις παρενέργειες που έχει

Σωρεία μηνυμάτων δέχτηκε η Ελεονώρα Μελέτη στο Instagram μόλις δημοσίευσε μέσω Instagram Story ότι εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Πολλοί έσπευσαν να ζητήσουν τον λόγο από τη γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια που εμβολιάστηκε αυτή την περίοδο και όχι νωρίτερα, με την ίδια να αναγκάζεται να εξηγήσει τους λόγους.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στο εμβόλιο και στην επιστήμη, κάποιοι έσπευσαν να την «ανακρίνουν», φαινόμενο το οποίο πλέον είναι ιδιαίτερα συχνό σε συζητήσεις από το μπακάλικο της γειτονιάς μέχρι… οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και εμβολιάστηκε τώρα που έληξε το εξάμηνο φυσικής ανοσίας.

«Πολλές οι ερωτήσεις που μου στείλατε με αφορμή το ότι έκανα το εμβόλιο και να οι απαντήσεις:

Το έκανα τώρα γιατί είχα πιστοποιητικό φυσικής ανοσίας τους τελευταίους έξι μήνες. Είχα νοσήσει τον Απρίλιο, επομένως η ανοσία μου λήγει μέσα στον μήνα. Για τους νοσήσαντες προβλέπεται μόνο μια δόση επομένως χθες έκανα την πρώτη και τελευταία δόση με βάση τα τωρινά δεδομένα. Έκανα το Moderna «τυχαία».

Δεν πόνεσε καθόλου και τώρα (20 ώρες μετά) είναι βαρύ και ασήκωτο το δεξί χέρι (της ένεσης) ενώ νιώθω μια κούραση και έλλειψη ενέργειας, όπως και όταν νόσησα με Covid. Δεν φοβήθηκα, δεν φοβάμαι. Περισσότερο με προβληματίζει η ακτινοβολία των κινητών και το τι τρώμε, παρά το εμβόλιο.

Κάποιοι ρώτησαν “και αν πεθάνεις;”. Θα πεθάνω κάποια στιγμή όπως και όλοι μας. Το αν πεθάνω από το εμβόλιο είναι τελείως υποθετικό σενάριο. Το ότι ο κόσμος πεθαίνει καθημερινά από Covid είναι δεδομένο.

Πάω με τα δεδομένα και όχι τις υποθέσεις σε όλα στη ζωή μου… Για τους “αρνητές” δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του. Ωστόσο θεωρώ πως πρέπει να είναι πολύ δυσάρεστο και για τους ίδιους το να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε οικουμενικά δεδομένα και τις ανάγκες ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και η δυσκολία αυτής της προσαρμογής δεν έχει να κάνει με τις ελευθερίες στις οποίες όλοι έχουμε πρόσβαση στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά με δυστοκίες που προκαλεί στον άνθρωπο η αντικοινωνική συμπεριφορά».

πηγη: newsbreak.gr

Πηγή: true.gr