Εμβόλιο κορονοϊού: Στα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύει η FDA ενόψει της συνεδρίασης για τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στις Pfizer και BioNTech αναγράφονται και οι θάνατοι στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η FDA, συνολικά στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών πέθαναν έξι άνθρωποι.

Οι δυο από τους έξι εθελοντές που έχασαν τη ζωή τους είχαν κάνει το εμβόλιο, ενώ οι υπόλοιποι είχαν λάβει το φάρμακο placebo το οποίο επίσης είναι υπό δοκιμή.

Οι δυο άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή, αφού είχαν κάνει το εμβόλιο, ήταν άνω των 55 ετών και σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δίνονται απεβίωσαν από φυσικά αίτια.


Το έγγραφο όπου αναγράφονται επίσημα οι θάνατοι εθελοντών
FDA
Ο ένας από τους δυο υπέστη καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερες δόσης του εμβολίου και κατέληξε τρεις ημέρες μετά το περιστατικό.

Ο άλλος εθελοντής ήταν παχύσαρκος και είχε προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση. Πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Η ανάλυση των αιτιών θανάτου των δυο εθελοντών
FDA
Οι θάνατοι τους, επί της ουσίας καταγράφονται καθώς έγιναν μέσα στο ημερολογιακό εύρος των κλινικών δοκιμών. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό θανάτων ήταν 0,01%, καθώς συμπεριλήφθηκαν και τα έξι περιστατικά των ανθρώπων που έφυγαν, σε σύνολο 43.448 εθελοντών.

Πηγή : newsbomb.gr

Πηγή: true.gr