Η Ελισάβετ Σπανού γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1981 στα Πατήσια. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την εφηβική ηλικία, καθώς φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και έκτοτε παρακολούθησε πολλά μαθήματα μουσικής και μοντέρνου τραγουδιού.Σήμερα, είναι φοιτήτρια στο 3ο έτος του Ελληνικού Πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Της: Έπη Τρίμη

Ως μαθήτρια, η Ελισάβετ Σπανού, συνήθως τραγουδούσε σε σχολικές εκδηλώσεις και η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 2001 όταν κέρδισε το 1ο βραβείο έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες. Αφού τελείωσε το σχολείο συμμετείχε το 2002 στο cd του Ηλία Μακρίδη “Στο φως του φεγγαριού” από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Mega Channel με το τραγούδι “Φύλαξέ μου ένα χάδι” σε στίχους Μπάμπη Στόκα, καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Μαρίζας Κωχ. Συμμετείχε επίσης σε συναυλίες με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Κώστα Τουρνά και σε γνωστά νυχτερινά κέντρα έντεχνης, αλλά και λαϊκής μουσικής όπου συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς και άλλοι.


Η αποχή από τον χώρο της μουσικής
Η Ελισάβετ Σπανού σήμερα ασχολείται με την άλλη μεγάλη της αγάπη, το πλέξιμο, ενώ εργάζεται σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Η ίδια έχει δηλώσει σχετικά: «Όσο περνάει ο καιρός με την καραντίνα, ζορίζομαι. Μου αρέσει να πλέκω, έπλεξα τσάντα.

Είμαι σε αναστολή, ανήκω σε μια επιχείρηση που αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή οι εργαζόμενοι και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα». ανέφερε αρχικά.Όσο για την καριέρα της στο τραγούδι, η Ελισάβετ Σπανού είναι ξεκάθαρη…«Με το τραγούδι δεν ήμουν μάχιμη αρκετά τα τελευταία 5 χρόνια. Όχι, δεν σκοπεύω να επανέρθω για να πω την αλήθεια. Δεν είμαι ιδιαιτέρως παιδί της νύχτας, παρόλο που έχω δουλέψει νύχτα 20 χρόνια στην ζωή μου. Εγώ δεν κάνω δημόσιες σχέσεις καθόλου.»

Ο νέος σύντροφός μου είναι 11 χρόνια μικρότερος
Αποκλειστική συνέντευξη στο Πρω1νό έδωσε το 2020 η Ελισάβετ Σπανού, η οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε και πράγματα για την προσωπική της ζωή στην οποία είναι πολύ καλά. Συγκεκριμένα είπε:«Είμαι πολύ καλά. Δεν είμαι μόνη, ένα χρόνο σίγουρα. Δεν τον σκέφτομαι τον γάμο. Δεν με ενδιαφέρει ο γάμος. Είναι 11 χρόνια μικρότερος. Είναι 28 χρονών. Αφενός το έκρινα εγώ στους γύρω μου όταν το έβλεπα. Είχα προκατάληψη για αυτό το πράγμα. Θεωρούσα ότι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Στην πράξη δεν το βιώνω. Δεν βιώνω χάσμα. Ούτε στην συμπεριφορά, ούτε στην ασφάλεια που αισθάνομαι. Ενώ μπορεί με συνομήλικούς μου ή με μεγαλύτερους μου να βίωνα χάσμα. Και τελικά δεν είναι ηλικιακό… ξεκάθαρα!».

Έμεινα τελείως μουγκή, δεν μπορούσα να μιλήσω για 6 μήνες
«Είχα μια κύστη με αίμα πάνω στις χορδές, η οποία έσπασε την ώρα που τραγουδούσα. Εγώ έμεινα μουγκή τελείως. Μου έκαναν το χειρουργείο, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω για 6 μήνες. Μου είχε πάρει η μαμά μου μια κόρνα για να τους φωνάζω μέσα στο σπίτι. Είχα μια σχέση τότε και του έγραφα σε ένα τετράδιο. Έγραφα ας πούμε “σε χωρίζω”».

Πηγή: true.gr