Ηημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων ήταν ένα από τα θέματα που πέρασαν κυριολεκτικά από σαράντα κύματα. Οι λοιμωξιολόγοι παρουσιάστηκαν διχασμένοι καθώς κάποιοι ήταν υπέρ ενός επιθετικού ανοίγματος μέσα στον Δεκέμβρη και κάποιοι άλλοι ζητούσαν αργές και προσεκτικές κινήσεις γιατί ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Οι επιστήμονες δεν φοβούνται ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης, φοβούνται όμως ότι η κινητικότητα που θα προκύψει τις τάξεις των γονιών τους μπορεί να ξαναφουντώσει τον ιό.

Γι’ αυτό και οριστική απόφαση δεν είχε ληφθεί όλες αυτές τις μέρες. Είναι μάλιστα και ένας από τους λόγους που το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν έγινε την Παρασκευή όπως αναμενόταν, αλλά πήρε παράταση για τις αρχές της εβδομάδας.

Οι λοιμωξιολόγοι ήθελαν και άλλα δεδομένα για να καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση που να είναι όσο το δυνατόν πιο safe.

Και η απόφαση αυτή τελικά ελήφθη. Αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα (με τον κορωνοϊό, ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα), το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

Αυτή είναι η απόφαση τους, η οποία θα εξεταστεί ξανά και θα επικυρωθεί και τυπικά στις 28 Δεκεμβρίου.

Αν τότε δεν υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, τότε η απόφαση θα σφραγιστεί και με τη βούλα και τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7/12.

Το τι θα συμβεί στο κακό σενάριο, αφενός κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται ακόμα, αφετέρου σε μια τέτοια περίπτωση το εθνικό σχέδιο εξόδου απ’ το lockdown θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει και θα χρειάζεται νέο. Και για τα σχολεία…

Πηγή : menshouse.gr

Πηγή: true.gr