Σάλο προκάλεσε η εξαιρετικά αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Σε αυτή, η παρουσιάστρια περιέγραψε αναλυτικά -φωτογραφίζοντας χωρίς όμως να κατονομάζει- τα περιστατικά ακραίου εργασιακού εκφοβισμού που έζησε στη δουλειά της.

Με ποστ της, θέλησε να απαντήσει στα άπειρα μηνύματα που της ζητούν να κατονομάσει ποιος και γιατί την εκφόβιζε.

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο ΟΚ! έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.

Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομά του. Και σας απαντώ.

Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσής μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. (Είναι κάτι που συνηθίζεται στον χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι’ αυτό).
Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη (κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα κ αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι’ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Να μην τους φοβάστε. Να τους λυπάστε. Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.

Πηγή: true.gr