Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη καταρτιστεί σχέδιο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που θα περάσουν την πόρτα των φυλακών.

Μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνονται στις ποινές και κατ’ επέκταση στο ποιοι από τους ένοχους θα καταλήξουν στην φυλακή.

Θυμίζουμε οτι ελάχιστοι ήταν οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο εφετείο, ενώ από τα μεγάλα ονόματα, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του, ουδείς έδωσε το παρών.

Στην Ελληνική Αστυνομία ούτε που θέλουν να σκέφτονται οτι μπορεί να υπάρχουν απρόοπτα στη διαδικασία σύλληψης όσων πρέπει να περάσουν την πόρτα της φυλακής, για αυτό και σύμφωνα με το ethnos.gr ήδη υπάρχει ειδικό σχέδιο.

Έχουν φροντίσει να γνωρίζουν το στίγμα αυτών που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρειαστεί η φυλάκισή τους, ενώ υπάρχει ειδικό πλάνο ακόμα και για ταυτόχρονες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο Γιάννης Λαγός μπορεί να απολαμβάνει την ασυλία του ευρωβουλευτή, αλλά αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ.

Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και εν αναμονή των αποφάσεων για τις ποινές που θα επιβληθούν στους ενόχους, το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Γιάννη Λαγού.

Μπορεί να έχει αποχωρήσει από την εγκληματική, πλέον, οργάνωση, ωστόσο στις τελευταίες ευρωεκλογές είχε πάρει μία από τις θέσεις του κόμματος, την οποία έχει διατηρήσει μέχρι και σήμερα.

Απολαμβάνοντας έτσι τα προνόμια που απορρέουν από την θέση του ευρωβουλευτή.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, αν η ποινή που του επιβληθεί είναι τέτοια που προβλέπει την φυλάκισή του, τότε υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ερευνά το ποινικό μητρώο των ευρωβουλευτών του, ωστόσο εύκολα μπορεί να αποφασίσει άρση της ασυλίας του. Πιο εύκολα μάλιστα από την διαδικασία που προβλέπεται από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Απλά χρειάζεται ένα έτοιμα από την αρμόδιες ελληνικές αρχές στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, ο οποίος ανακοινωθεί την παραλαβή του και το προωθεί στην ειδική επιτροπή που το εξετάζει. Ακολούθως το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

Αναλυτικά τι ισχύει με τις ποινές που θα επιβληθούν στον Νίκο Μιχαλολιάκο και στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον και επίσημα έχει τον τίτλο της εγκληματικής οργάνωσης, όλο το ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνεται στις ποινές που θα επιβληθούν.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αρχικά είναι οτι η όλη διαδικασία λογικά δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα καθώς θα μιλήσουν οι δικηγόροι όλων των κατηγορουμένων για να ζητήσουν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Μετά θα αγορεύσει ο εισαγγελέας επί των αιτημάτων τους και ακολούθως θα συνεδριάσει το δικαστήριο, προκειμένου να αποφασίσει για τις τελικές ποινές.

Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε οι ποινή μπορεί να πέσει από 1 έως και 5 έτη.

Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία καταδικάστηκαν ο Νίκος Μιχάλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Ηλίας Παναγιώταρος είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη, ενώ αν υπάρξουν ελαφρυντικά ξεκινάει από τα 2 χρόνια και φτάνει στα 8

Πηγή: true.gr