Ο Γιώργος Παπανδρέου (27,6%) κερδίζει στο νήμα τον Αντρέα Λοβέρδο (26,6%) και θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή με τον Νίκο Ανδρουλάκη (37,11%) που πήρε «καθαρό» προβάδισμα, για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που θα αναμετρηθεί πολιτικά την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στον Β΄γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την προεδρία του κόμματος, καθώς έχει ισχνό μεν αλλά μη ανατρέψιμο προβάδισμα έναντι του Αντρέα Λοβέρδου που δήλωσε με τη σειρά του, πως θα είναι «παρών» για ένα ενωμένο ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πρώτος δηλώσεις, λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θα τιμήσω την εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι η παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

«Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της παράταξης»

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα και το «υποδέχθηκε»… παγωμένα, είπε από την πλευρά του: «Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης».


«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα»
Ο Αντρέας Λοβέρδος ανέφερε από τη δική του πλευρά: ««Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα».

Πρωτιά Λοβέρδου στην Αττική

Ο Αντρέας Λοβέρδος πάντως πρώτευσε στην Αττική με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μένει στην τρίτη θέση. Με καταμετρημένο το 86,73% των ψήφων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 33,22%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,32% και έπεται ο νικητής του πρώτου γύρου, με 27,9%.

Στον δήμο Αττικής, με καταμετρημένο το 92,4% των ψήφων, πρώτος ο Γιώργος Παπαβνδρέου με 30,36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,69% και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,58%.

Στον δήμο Πειραιά μπροστά εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32,15%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,43%.

Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέλαβε την πρωτιά, με μεγάλο ποσοστό της τάξης του 61,3%. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,69% και μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 10,07%.

Στην Κεντρική Ελλάδα, πρώτος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 31,23% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,36%.

Στη Θεσσαλία, καταγράφεται – με διαφορά – πρωτιά Ανδρουλάκη με 36,37%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,45% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23,1%.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: true.gr