Σκηνές ντροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς! Διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid19 νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, αναδεικνύοντας προβλήματα και καταστάσεις που σοκάρουν.

Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς έκανε λόγο στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Είναι αυτός χώρος να νοσηλεύονται ασθενείς; Ο χώρος είναι απαράδεκτος! Βλέπουμε διασωληνωμένο ασθενή εκτός ΜΕΘ! Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και τα διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός, μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, νοσηλεύονται 55 περιστατικά κορονοϊού στο Κιλκίς σε απαράδεκτες συνθήκες, με το προσωπικό να είναι ελάχιστο. Όπως υποστηρίζει, «ύποπτα και θετικά κρούσματα, νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο Κιλκίς υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, ενώ δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος, αλλά ούτε και νευρολόγος. Ακόμη, από τους πέντε αναισθησιολόγους, οι δύο νοσούν από κορονοϊό.

O κ. Γιαννάκος, χαρακτηρίζει ήρωες τους υγειονομικούς που μάχονται με αυτοθυσία σε αυτές τις συνθήκες:

«Οι συνάδελφοι χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας και με αυτοθυσία υπό αυτές τις συνθήκες, προσπαθούν να σώσουν ασθενείς με κορονοϊό. Είναι ήρωες».

Πηγή: true.gr