Ένας αθλητικός δημοσιογράφος έπεσε θύμα ληστείας λίγα δευτερόλεπτα πριν βγει στον αέρα, σε ένα περιστατικό που κατέγραψε σε βίντεο ο εικονολήπτης του.

Ο Ντιέγκο Ορντινόλα είδε ξαφνικά έναν άγνωστο άνδρα να έρχεται προς το μέρος του, κρατώντας ένα όπλο και να τον σημαδεύει με αυτό, απαιτώντας το κινητό του τηλέφωνο έξω από το γήπεδο της Barcelona Sporting Club, ομάδας πρώτης κατηγορίας του Εκουαδόρ.

Ο κάμεραμαν, ο οποίος κατέγραψε τη βίαιη σκηνή, έδωσε εν τέλει το κινητό του πριν ο ένοπλος ληστής εξαφανιστεί με μια μηχανή που τον περίμενε.

Ο Ορντινόλα, ο οποίος εργάζεται στην DirecTVSports, δημοσίευσε το βίντεο του περιστατικού στο Twitter, λέγοντας: «Δεν μπορούμε καν να εργαστούμε με την ησυχία μας.»

Η ληστεία έγινε στο φως της ημέρας έξω από το στάδιο «Μονουμεντάλ» της πόλης Γκουαγιακίλ. Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει ακόμα τον δράστη.

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν δείχνουν τον ληστή να φωνάζει: «Τηλέφωνο, δώσε μου το τηλέφωνό σου». Ο εικονολήπτης κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του κακοποιού από τον δημοσιογράφο, τον οποίο σημάδευε, φωνάζοντας: «Εδώ, πάρε το δικό μου.»

Τα θύματα περίμεναν μερικά δευτερόλεπτα πριν ακολουθήσουν τον εγκληματία και τον κατέγραψαν να απομακρύνεται από το σημείο καθισμένος στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας.

Αργεντινή: Τα παρακάλια έπιασαν τόπο
Πέρσι, ένας δημοσιογράφος της Αργεντινής είχε πέσει θύμα παρόμοιας ληστείας, όταν ένας κλέφτης τού άρπαξε το κινητό καθώς ετοιμαζόταν για ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στο Μπουένος Άιρες.

Ο δράστης εξαφανίστηκε σε ένα παρακείμενο σοκάκι, ενώ ο δημοσιογράφος, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν απίθανο να πάρει το τηλέφωνό του, απηύθυνε έκκληση να του επιστραφεί: «Παρακαλώ, πείτε του να μου το δώσει πίσω γιατί δουλεύω με αυτό το τηλέφωνο».

Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, ο κλέφτης όντως επέστρεψε το τηλέφωνο στον κάτοχό του, αφού ενημερώθηκε πως η αστυνομία τον είχε εντοπίσει και ήταν έτοιμη να τον συλλάβει.

Πηγή: Daily Star

Πηγή: true.gr