Ο Δημήτρης Τζουμάκης, ο οποίος δηλώνει απλά «ηθοποιός», συμμετείχε σε πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, εγγράφοντας στην μνήμη του ως σταθμούς τον περίφημο «Συμβολαιογράφο», τα «Λαυρεωτικά», την «Πρόβα νυφικού», τον βραβευμένο «Γιο του φύλακα», την κωμωδία «Αυστηρώς κατάλληλο» και τη «Νήσο» που αποσπά διθυραμβικά σχόλια. Είναι ιδιαιτέρως αγαπητός, δεν αγαπά τις συνεντεύξεις και προτιμά να αφοσιώνεται στη δουλειά του και στα καθήκοντά από το να αναλώνεται σε ανούσιες δηλώσεις απλά για να “υπάρχει”.

Της: Έπη Τρίμη

Οι γονείς του Σωκράτης και Αικατερίνη ζουν στο Βόλο, όπως άλλωστε και ο αδελφός του Ανδρέας, μηχανολόγος-μηχανικός στο επάγγελμα. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, πήρε αυθόρμητα την απόφαση να ασχοληθεί με την τέχνη, παρακάμπτοντας την αρχική πρόθεση που «παράπαιε μεταξύ Νομικής και Πολυτεχνείου» όπως ομολογεί.


Φοίτησε στο 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο και την Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως ηθοποιός σε διάφορες παραγωγές όπως «Τα πέτρινα λιοντάρια», οι «Εντιμότατου κύριοι», οι «Επιθυμίες», η «Μαρία η άσχημη» και άλλες. Σκηνοθετικά έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και διάφορες ομάδες, έως ότου έρθει η στιγμή της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας.


«I love Καρδίτσα»
Το σενάριο του «I love Καρδίτσα» γράφτηκε πριν από οκτώ χρόνια και παρόλο που υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από διάφορους παραγωγούς, ο φιλόδοξος στόχος πήρε πρόσφατα «σάρκα και οστά». «Το σενάριο της ταινίας το γράψαμε από κοινού μαζί με την συνεργάτιδά μου Διονυσία και τοποθετήθηκε σε χωριό της Καρδίτσας για να υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο να βγάζει γέλιο» αναφέρει ο 40χρονος σεναριογράφος και προσθέτει «έπρεπε να υπάρχει ίντριγκα, κάτι που να τραβάει το ενδιαφέρον του θεατή, οπότε αντί να βάλουμε δίδυμους στο σενάριο, βάλαμε έναν κλώνο του πρωταγωνιστή και εκεί δημιουργούνται τα μπλεξίματα και η φάρσα της όλης υπόθεσης». Τα κύρια συστατικά της ταινίας «είναι γέλιο και σασπένς» και στόχος των δημιουργών ήταν ευθύς εξαρχής «δύο ώρες γέλιου και ξεγνοιασιάς για τους θεατές». Το καστ απαρτιζόταν από μια πλειάδα ταλαντούχων εμπορικών και μη ηθοποιών μεταξύ των οποίων και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας
«Μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στα ψηφοδέλτιά του σε αυτόν τον δύσκολο και όμορφο αγώνα.
Το καθήκον μου ήταν να δεχτώ με απόλυτη χαρά και υπερηφάνεια αυτήν την πρόταση. Είμαι παρών. Πρώτα και κύρια και πάνω απ’ όλα είμαι κομμουνιστής».

Πηγές: Ταχυδρόμος| rizospastis.gr |

Πηγή: true.gr