Η Δήμητρα Παπίου γεννήθηκε στη Δράμα το 1960 όπου και έμεινε μέχρι το 14ο έτος της ηλικίας της, οπότε και μετανάστευσε με την οικογένειά της στη Γερμανία.

Της: Έπη Τρίμη

Λίγα χρόνια αργότερα, επέστρεψε και πάλι στη Δράμα, όπου άρχισε να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα της πόλης, ενώ στην πορεία συνέχισε την καριέρα της στη Θεσσαλονίκη.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Δήμητρα Παπίου αρχίζει να φαίνεται ως μία πολλά υποσχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια και το 1990 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Με σβησμένα φώτα με τραγούδια που τη μουσική έγραψε ο Χάρης Καλούδης και τους στίχους ο Κώστας Βίρβος. Το ομότιτλο τραγούδι αποτέλεσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και μια διαχρονική επιτυχία της Δήμητρας Παπίου. Έκτοτε, η καριέρα της είχε ανοδική πορεία. Η ίδια έχει πει σχετικά: «Δεν υπήρξα ποτέ τραγουδίστρια των μεγάλων κασέ. Αν και έπαιρνα καλά λεφτά, δεν σου κρύβω πως πολλές φορές ντρεπόμουν γι αυτά. Τα τελευταία χρόνια δεν ξενυχτάω και δεν πάω στα μπουζούκια. Άλλωστε διασκεδάζω καλύτερα με τους φίλους μου. Όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να πάω σε ένα μαγαζί και να μου δώσει κάποιος συνάδελφος το μικρόφωνο και να τραγουδήσω αφηνιάζω! Δεν μου αρέσει καθόλου ούτε μου λέει κάτι το ξενύχτι στα μπουζούκια» είχε τονίσει στο Πρώτο Θέμα.

Ο Κραουνάκης υπήρξε σημαδιακή μορφή στην ζωή μου
«Ήμουν δώδεκα χρόνια δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη και υπήρξε σημαδιακή μορφή για την ζωή μου. Μέσα από αυτή την πορεία γνώρισα πολλά στοιχεία του εαυτού μου. Έμαθα να βιώνω το συναίσθημα του κάθε τραγουδιού ως μια ξεχωριστή ιστορία. Πραγματοποιήθηκε ένα μαγικό ξεκλείδωμα», δήλωσε στο musicityκαι συνέχισε: «Ήταν λες και μου μάθαινε πράγματα που ήξερα, αλλά δεν είχα βρει την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω».

Οι δηλώσεις για Μενεγάκη και Κορομηλά
«Πάντα ήταν ευγενική, κούκλα, όμορφη. Το χαρακτηριστικό της είναι… το οποίο το θυμάμαι πάντα που το έλεγε, «Δήμητρα, εγώ θα κάνω δέκα παιδιά»» είπε για την Ελένη. «Με τη Ρούλα ήμασταν φίλες και όταν την κρέμαγε κάποιος καλεσμένος έλεγε «Δήμητρα με κρέμασε» έλα» δήλωσε για τη Κορομηλά η τραγουδίστρια στο πρωινό!

Ήταν προσωπική επιλογή να μην αποκτήσω παιδιά
Όσο για το ότι δεν απέκτησε ένα παιδί, η τραγουδίστρια δήλωσε: «Η οικογένειά μου παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου, παρά το γεγονός πως δεν έχω αποκτήσει παιδιά. Ήταν επιλογή μου και, για να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, δεν το έχω μετανιώσει. Αν είχα παιδί, θα είχα μια επιπλέον αγωνία. Δεν γεννήθηκα για να γίνω μητέρα, αν και τα αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά. Όταν σε μια περίοδο της ζωής μου αισθάνθηκα αυτό που ονομάζουν ‘μητρικό φίλτρο’, επέλεξα να μεγαλώσω ένα από τα ανίψια μου».

Πηγή: true.gr