Η Δέσποινα Μπουγαγιώτη γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Το 2006, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας” του Γιώργου Κιμούλη.

Της: Έπη Τρίμη

Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 2007 όταν πήρε έναν από τους βασικούς ρόλους στη σειρά εποχής «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον» στον ΑΝΤ1. Εκεί υποδύθηκε την Εβραία μαθήτρια Ρόζα Λεβή τη σεζόν 2007-2008. Από το 2008 μέχρι το 2011 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Η Πολυκατοικία» στο Mega Channel. Εκεί υποδύθηκε την ατίθαση έφηβη τηλεοπτική κόρη του Παύλου Χαϊκάλη και της Νικολέττα Βλαβιανού, έχοντας μόνιμη συμμετοχή και στους τρεις κύκλους της σειράς. Το 2015, έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στην καθημερινή σειρά «Οι Συμμαθητές». Το 2019, συμμετείχε στις σειρές «Ελεύθερη Σχέση» και «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές».

Στο σχολείο είχα βαθμούς “φυτού”
«Δεν διάβαζα και τόσο, αλλά είχα βαθμούς φυτού. Έπειτα, ήθελα να ζήσω τη φοιτητική ζωή. Τελικά, το περιεχόμενο των σπουδών δεν με κάλυπτε και η όλη κατάσταση μου έβγαζε μόνο αδράνεια». Στη δραματική σχολή αποφάσισε να πάει φτάνοντας στο τρίτο έτος της Ψυχολογίας και το πτυχίο το βλέπει, αυτήν την εποχή τουλάχιστον, λίγο χλομό. Η αλήθεια είναι ότι στη μαμά μου αρέσει πολύ η επιλογή μου. Ίσως να ήταν και δικό της απωθημένο».


Γινόμαστε ηθοποιοί επειδή σιχαινόμαστε την ασφάλεια
«Ο νέος έχει ένα αβαντάζ. Έχει τη δροσιά του ακόμη. Ίσως μεγαλύτερη προσοχή να χρειάζεται εάν παραμείνει κάποιος. Αν μείνεις στην τηλεόραση, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνεις βαρετός. Να μπεις σε μια δουλειά που θα είναι ίδια με πέρυσι, οπότε βαριέσαι και ο ίδιος. Από τη στιγμή που θα μείνεις στην TV, μπορεί να κουράσεις. Αναλώνεσαι. Ως καινούργιος, πάντως, εκείνο που σίγουρα πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συνεπής και να θυμάσαι ότι όταν γίνεσαι ηθοποιός ξέρεις εκ των προτέρων πως δεν θα έχεις κάθε χρόνο δουλειά και πως, γενικά, μπαίνεις σε μια περιπέτεια. Νομίζω ότι γινόμαστε ηθοποιοί επειδή σιχαινόμαστε την ασφάλεια», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Δέσποινα Μπουγαγιώτη στο enet.gr.

Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι να ακούς εσένα
«Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι να ακούς εσένα. Να μην ξεχνάς να έχεις καλή επικοινωνία με τον εαυτό σου. Όλοι προσπαθούν να σε πάρουν από τον εαυτό σου. Σου παίρνουν το χρόνο σου. Σε λίγο πλούσιος θα είναι μόνο αυτός που θα έχει χρόνο . Κι αν σου παίρνουν το χρόνο, δεν ησυχάζεις να δεις μέσα σου».

Πηγή: true.gr