Η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά για να εξασφαλίσουμε τη λήψη φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, βοηθώντας έτσι στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτή την εποχή, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πιο ζουμερά και πολύχρωμα από ποτέ. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ορισμένες προτάσεις αφορούν τις ντομάτες, οι οποίες είναι τώρα στην εποχή τους. Αυτές οι ενυδατικές και πλούσιες σε λυκοπένιο ντομάτες μπορούν να μετατραπούν σε μια γλυκιά και υγιεινή εναλλακτική λύση αντί για κονσέρβα, εάν τις ψήσουμε και τις καταψύξουμε. Το μαγείρεμα αυξάνει την περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, επομένως μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τα ντοματίνια. Απλώστε τα σε ένα ταψί, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά όπως θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να«σκάσουν». Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα σε δοχεία και καταψύξτε τα, για να τα χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες, σούπες και βραστά πιάτα.
Πηγή: naftemporiki.gr