Ένας χρήστης iPhone μήνυσε την Apple και διεκδικεί ένα τρισεκατομμύριο δολάρια επειδή θεωρεί ότι η εταιρία του «έκλεψε το κινητό κατά την επισκευή» για ν’ αναπτύξει το νέο της λειτουργικό.

Σύμφωνα με το Business Insider, ένας άνδρας από το Μιζούρι έχει καταθέσει μήνυση στην Apple και διεκδικεί ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας την εταιρεία ότι του έκλεψε το κινητό του, το οποίο είχε δώσει για επισκευή και το χρησιμοποίησε για να αναπτύξει κάποια «νέα χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με το Apple Insider, η μήνυση κατατέθηκε στο πρωτοδικείο του ανατολικού Μιζούρι, από τον Ράιβον Τέρελ Πάρκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν πήγε το iPhone του για επισκευή σε κατάστημα της εταιρίας στο Μιζούρι το 2018, το προσωπικό το κράτησε και του έδωσε ένα άλλο.

Ο Πάρκερ ισχυρίζεται ότι το προσωπικό κράτησε το κινητό του «ξεγελώντας τον επειδή ήταν το πρώτο κινητό με κάποια νέα χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με τον Πάρκερ κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά που είχε το κινητό του βοήθησαν την Apple ν’ αναπτύξει το iOS 12, το λειτουργικό σύστημα του iPhone το 2018.

Δεν είναι ξεκάθαρο το τι εννοεί ο Πάρκερ όταν υποστηρίζει ότι το κινητό του ήταν το πρώτο με «αυτά τα νέα χαρακτηριστικά». Σύμφωνα με το Macworld, ο Πάρκερ ίσως εγκατέστησε κάποια έκδοση του iOS, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη σε ευρεία χρήση για το κοινό και πιθανότατα ο εργαζόμενος στο κατάστημα της Apple όταν το ανακάλυψε κατά την επισκευή την αφαίρεσαι.

Ακόμα υποστηρίζει ότι ένας από τους λόγους της μήνυσης είναι κατά τις συνομιλίες του με το κατάστημα της εταιρίας τον χαρακτήρισαν τρελό.

Η τελευταία προσπάθεια του Πάρκερ για μήνυση απορρίφθηκε καθώς ο δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ώστε να στηριχθεί ο ισχυρισμός.

Πηγή: capital.gr