Στα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και τις καταγγελίες που γίνονται στον χώρο του θεάτρου αναφέρθηκε η Χριστίνα Παππά, μιλώντας στην πριωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Love It».

Η Χριστίνα Παππά τάχθηκε κατά της παρενόχλησης και υπέρ των καταγγελιών, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί της που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά έχουν την επιλογή να φύγουν από μια δυσμενή συνθήκη.

«Πέφτω από τα σύννεφα με όλες αυτές τις καταγγελίες που ακούγονται. Είμαι ενάντια και θεωρώ καταδικαστέο ό,τι έχει να κάνει με βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Ό,τι έχει να κάνει με το λεκτικό κομμάτι, υπάρχουν οι εύκολοι και οι δύσκολοι συνεργάτες. Όταν θα πάω σε μια δουλειά και ξέρω ότι ο άλλος είναι δύσκολος χαρακτήρας, μπορεί το πρεστίζ που θα πάρω θα με κάνει να το ανεχτώ, να το καταπιώ. Είναι άδικο να κατηγορώ μετά. Αν δεν το αντέχω, σηκώνομαι και φεύγω. Δεν κάθεσαι μετέπειτα να κατηγορήσεις», εξήγησε η ίδια στην κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Για τον φόβο που ενδεχομένως έχουν τα θύματα ότι εάν προβούν σε καταγγελία, δεν θα ξαναβρούν δουλειά, είπε: «Εάν έρθω στη δουλειά σας και είστε απότομος, γιατί να μην ξαναβρώ δουλειά; Θα πω ότι δεν μου κάνετε. Ποιος θα σ’ενοχλήσει να βρεις άλλη δουλειά;».

Αναφερόμενη στον Γιώργο Κιμούλη, τόνισε: «Τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή τον αγαπώ και μακάρι να δουλέψω μαζί του, όσο δύσκολος κι αν είναι. Αν δεν το αντέχω, σηκώνομαι και φεύγω. Έτσι είμαι εγώ και μου έχει συμβεί. Έχω ακούσει ότι είναι δύσκολος άνθρωπος και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να τους κατακρίνουμε όλους».

Όσο για το αν έχει δεχτεί εκείνη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της δουλειάς της, η ηθοποιός δήλωσε: «Έχω δεχτεί να με φλερτάρουν, αλλά δεν έχει γίνει κάτι με το ζόρι. Ευτυχώς, εμένα δεν μου έχει τύχει γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και μπράβο στα παιδιά που το έχουν αντιμετωπίσει γιατί θέλει δύναμη και μεγάλο κουράγιο να το αντιμετωπίσεις. Είναι τραγικό, δεν το συζητάμε».

Πηγή: true.gr