Με αφορμή τη συμμετοχή του στην νέα ταινία της Μιμής Ντενίση “Σμύρνη μου αγαπημένη” ο Μπουράκ Χακί μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει στην Ελλάδα και παραδέχτηκε ότι αρκετές φορές έχει αισθανθεί ενόχληση από Τούρκους όταν μιλά για τη χώρα μας με τόσο ωραία λόγια.

Τι σου λένε οι Έλληνες όταν σε βλέπουν από κοντά;

Με αγαπάνε, με αγκαλιάζουν, μου μιλάνε, μου δείχνουν τον θαυμασμό τους, το βλέπω στα μάτια τους. Έχω άπειρες αναμνήσεις με Έλληνες. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί με νιώθουν σαν μέλος της οικογένειάς τους. Κι αυτό είναι υπέροχο. Τρελαίνομαι που οι Έλληνες είναι τόσο έντονοι και εκδηλωτικοί. Ξέρουν πως να ζουν. Έχω μάθει πολλά από εσάς.

Μου αρέσει η φιλοσοφία σας, που εργάζεστε για να ζείτε και όχι το αντίθετο. Λατρεύω το ελληνικό φαγητό και γελάω όταν ακούω σε τραπέζια που λέτε, “πάντα υπάρχει χώρος για φαγητό όσο και αν έχουμε φάει”. Από την άλλη, αυτό που με ξένιζε στην αρχή είναι πως οι Έλληνες μιλάνε όλοι την ίδια στιγμή. Στην Τουρκία, όταν μιλάει κάποιος, οι άλλοι ακούνε. Αλλά το συνήθισα αυτό.

Πάντα μιλάς με θαυμασμό για την Ελλάδα. Έχεις αισθανθεί κάποια ενόχληση από Τούρκους εξαιτίας αυτής της αγάπης σου;

Φυσικά, πολλές φορές. Είμαι Τούρκος, αγαπώ τη χώρα μου και τους Τούρκους, αλλά αγαπώ και τους Έλληνες. Ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές που πηγαίνω μιλάω για την Ελλάδα, τους λέω πως στην ελληνική τηλεόραση προβάλλονται τα τούρκικα σήριαλ με υπότιτλους και αυτό είναι μια ένδειξη ότι είμαστε αγαπημένοι ως άνθρωποι. Αισθάνομαι δεσμό με εσάς.

Πηγή : tlife.gr

Πηγή: true.gr