Το κόλπο για να παραπλανούν τον κόσμο

Μεγάλες προσφορές κάνουν τα καταστήματα ενόψει της Black Friday που έχει την ιδιαιτερότητα των περιοριστικών μέτρων, με ανεμβολίαστους καταναλωτές να δείχνουν στα κινητά τους ρούχα και παπούτσια για να τα αγοράσουν μη μπαίνοντας στο εσωτερικό.

Την τιμητική τους από την αρχή της εβδομάδας έχουν τα ρούχα, τα παπούτσια και οι ηλεκτρονικές συσκευές, με πολλούς να κάνουν την έρευνα αγοράς διαδικτυακά και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο κατάστημα που τους ενδιαφέρει. Οι υπάλληλοι και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων ξέρουν πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος τη φετινή Black Week. Όπως λένε αν κάνουν τα στραβά μάτια, εκτός από το πρόστιμο που πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν, θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οι κινήσεις στρατηγικής των καταστημάτων συνεχίζονται. Υπόσχονται εκπτώσεις από 40 έως 70%, τονίζουν πως δεν υπάρχουν ελλείψεις και περιμένουν να κάνουν σε λίγες μέρες τον απολογισμό ίσως της πιο σημαντικής εβδομάδας της χρονιάς. Οι νέες αναλύσεις δείχνουν ότι το 60% εκείνων που ήδη αγόρασαν κάτι, το έκαναν πρόωρα ενόψει των Χριστουγέννων. Στην κορυφή συνεχίζουν να βρίσκονται τα παιδικά παιχνίδια, οι τηλεοράσεις, γυναικεία ρούχα και παπούτσια, αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Υπάρχουν όμως και οι απάτες. Τέσσερις συλλήψεις έχουν κάνει μέχρι στιγμής αστυνομικοί της διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την εξάρθρωση σπείρας που πουλούσε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτήδειοι προσέγγιζαν τα θύματά τους στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά και τους πουλούσαν είδη κινητής τηλεφωνίας και κονσόλες παιχνιδιών σε εξωφρενικές τιμές. Όταν τα θύματα άνοιγαν τους φακέλους, αντί για iPhone έβρισκαν «μαϊμού» κινητά που δεν άνοιγαν καθόλου, και αντί για PlayStation… μπουκάλια με νερό.

Πηγή: instanews.gr

Πηγή: true.gr