Η επί 17 χρόνια αστυνομικός Τζιλ Όουεν έχασε τη δουλειά της όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύντροφός της ήταν μέλος μιας συμμορίας που έβαζε στόχο άνδρες των σεκιούριτι οι οποίοι παρέδιδαν μετρητά σε τράπεζες.

Η Όουεν περιγράφει την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ιστορία της στο νέο της βιβλίο, «Two Cops and A Robber» (Δύο Αστυνομικοί και Ένας Ληστής).

Η αστυνομικός, όπως αναφέρει η Daily Star, υπηρετούσε 17 χρόνια και μάλιστα είχε βραβευτεί για τη γενναιότητά της όταν διακινδύνευσε τη ζωή της για να σταματήσει έναν νεαρό άνδρα που επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Αλλά η ζωή της άλλαξε δραματικά όταν ο φίλος της, Ντιν Τζένκινς, συμμετείχε σε μια ληστεία.

Η Τζιλ ξεκίνησε να βγαίνει με τον Τζένκινς και αρχικά βρίσκονταν κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο γιατί είχαν και οι δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους και ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος. Το καλοκαίρι του 2006 η Τζιλ έμεινε έγκυος όμως, όπως περιγράφει στο βιβλίο της, την 1η του Νοέμβρη δεν είχαν μιλήσει και της έκανε εντύπωση.

Σκέφτηκε ότι κάτι κακό συνέβαινε και το απόγευμα είδε ότι είχε γίνει ληστεία στο Κεντ την προηγούμενη μέρα. Ένας αστυνομικός είχε πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια της ληστείας.

«Λίγο αργότερα η αδερφή του Ντιν επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι ο Ντιν είχε πάρει μέρος στη ληστεία» περιγράφει. Τότε άρχισε η διπλή ζωή του Τζένκινς να αποκαλύπτεται σιγά σιγά στα μάτια της Τζιλ. Ήταν μέλος μιας συμμορίας που στόχευσε σεκιούριτι που ήταν στη μεταφορά χρημάτων σε τράπεζες με συνολική λεία 339.710 λίρες.

Σοκαρισμένη, η Τζιλ ενημέρωσε αμέσως τους προϊσταμένους της ότι ήταν σε σχέση με τον Τζένκινς, ο οποίος είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία. «Με ανέκριναν επί μακρόν -και σωστά- και επιβεβαιώθηκε ότι όντως δεν είχα ιδέα για τις δραστηριότητές του. Ήμουν συντετριμμένη. Ο σύντροφός μου βρέθηκε στη φυλακή κι εγω ήμουν 16 εβδομάδων έγκυος» περιγράφει.

Αν και αρχικά δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εναντίον της, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2007, έμαθε ότι της είχαν αποδοθεί συνολικά 11 κατηγορίες μεταξύ των οποίων, η σχέση της με τον Ντιν και η εγκυμοσύνη της».

Αν και το αστυνομικό τμήμα δέχθηκε επικρίσεις για την αντιμετώπιση απέναντι στην Όουεν, ένα χρόνο αργότερα, η αστυνομικός εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Απέλυσαν αστυνομικό όταν κατάλαβαν ότι ο σύντροφός της ήταν… ληστής!

Απέλυσαν αστυνομικό όταν κατάλαβαν ότι ο σύντροφός της ήταν… ληστής!

Απέλυσαν αστυνομικό όταν κατάλαβαν ότι ο σύντροφός της ήταν… ληστής!

Πηγή: capital.gr