Η Άση (Ασημένια) Μπήλιου γεννήθηκε στις 17/12/1954. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1988 μέχρι το 2002 στο ΚΛΙΚ, Nitro Radio.

Επιμέλεια: Έπη Τρίμη

Επίσης, ανέλαβε υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων σε δισκογραφικές εταιρείες. Το 1995 έκανε σπουδές αστρολογίας, και άρχισε να αρθρογραφεί με μόνιμες στήλες και άρθρα περί αστρολογίας σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το ΒΗΜΑgazino, ELLE, Άστρα και Όραμα, COSMOPOLITAN κ.ά.

Από το 2001, ασχολήθηκε με τηλεόραση (MEGA), στην αρχή με την εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας» και τα επόμενα χρόνια με τον «Όμορφο κόσμο το πρωί».
To 2003 εγκαινίασε το δικό της αστρολογικό γραφείο ενώ παράλληλα είχε πλούσια τηλεοπτική πορεία με εκπομπές αστρολογικού περιεχομένου.

Το αφιέρωμα στην παιδική της ηλικία
Ο αστρικός κόσμoς ενδιέφερε από μικρή την Άση Μπήλιου, η οποία σε ηλικία μόλις 12 ετών δημιούργησε το δικό της κλαμπ Τοξοτών! Αφορμή στάθηκε ο παιδικός της έρωτας, με τον οποίο ανήκαν στον ίδιο αστερισμό.

Η νεαρή Άση Μπήλιου να δίνει προτεραιότητα αυστηρά στα μαθήματά της
Η ίδια είχε πει: «Μελετούσα και μάθαινα ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά), γιατί το όνειρο της μητέρας μου ήταν να σπουδάσω». Η υψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις Πανελλαδικές τη βρίσκει φοιτήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας και κάπου εκεί ξεκινάνε τα δικά της –ανεκπλήρωτα– όνειρα. «Σκεφτόμουν, μετά το τέλος των σπουδών μου, να πάω στη Σορβόνη να σπουδάσω ψυχολογία, γιατί με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ανάλογο τμήμα στη χώρα μας κι επειδή μιλούσα τη γλώσσα, ονειρευόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί».

Η υιοθεσία, οι βιολογικοί γονείς και τα δάκρυα…
Η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου είχε αναφερθεί σε τηλεοπτική της συνέντευξη για πρώτη φορά στους θετούς γονείς της τους οποίους έχασε σε πολύ μικρή ηλικία και για τους βιολογικούς της γονείς με τους οποίους διατηρεί τυπικές σχέσεις.


Ο μπαμπάς μου έφυγε όταν ήμουν 9 χρονών
«Και οι δύο γονείς μου έφυγαν με διαφορά δέκα χρόνων, την ίδια ημέρα είχε πει. Ήταν πολύ αγαπημένοι. Το λίγο που έζησα και με τους δύο μαζί, ήταν πολύ καθοριστικό τη στιγμή που μεγάλωνα, γιατί είδα τους γονείς μου αγαπημένους και να μου δίνουν αγάπη. Όταν αυτό έχει κάτι δυνατό, σε δυναμώνει και εσένα σαν άνθρωπο. Και νομίζω ότι έτσι βρήκα δύναμη και τα κατάφερα» αποκάλυψε η ίδια.

Πώς έμαθε για την υιοθεσία της
Για τον τρόπο που έμαθε πως ήταν υιοθετημένη, η ίδια είχε πει: «Είχα δύο τρέλες, η μία ήταν η μουσική και η άλλη η αστρολογία. Ήμουν πανκ. Τρέλα αλλά ήταν μία πολύ ωραία περίοδος. Η μητέρα μου βλέποντας ένα παιδί στα 15 να έρχεται με ξυρισμένο κεφάλι, λέει «κάτι έχει πάθει αυτή, κάτι έχει μάθει». Εκεί λοιπόν της μπήκε ότι μπορεί εγώ να έχω μάθει ότι είμαι υιοθετημένη και γι’ αυτό αντιδρώ. Και ήρθε και μου το είπε μόνη της. Μου είπε ότι «σε έχουμε υιοθετήσει από τριών ημερών». Ήταν σοκ μεγάλο που κράτησε όμως μία μέρα. Είπα λοιπόν στη μητέρα μου ότι δεν θα ήθελα να είχα μάθει και ότι αλλάζει πολλά πράγματα όλο αυτό αλλά όχι όπως φοβόταν η μαμά μου».

Η σχέση αγάπης με τους γονείς της
Η Άση Μπήλιου είχε πει: «Η αγάπη μου μετά έγινε απέραντη για τους γονείς μου. Μολονότι τους έχασα πολύ νωρίς, αυτό με κράτησε δυνατή στα επόμενα χρόνια. Δεν θύμωσα ή τουλάχιστον δεν συνειδητοποιούσα κάποιο θυμό για αυτούς τους ανθρώπους. Ήθελα όμως να μάθω γιατί με έδωσαν. Δεν έψαξα αλλά έψαξαν οι βιολογικοί μου γονείς να με βρουν. Ο λόγος που με έδωσαν ήταν αστείος. Τώρα πια, έχοντας δει τα πράγματα διαφορετικά, από τη μία σαφώς τους έχω συγχωρήσει, τους ευχαριστώ για το DNA μου και τους σκέφτομαι γιατί δίνεις ένα παιδί που το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το ξαναδείς. Εκείνοι είναι αναγκασμένοι να με βλέπουν κάθε μέρα. Για μένα, αυτό είναι σκληρό για εκείνους».

Η ανατροπή στα σχέδιά της με το θάνατο της μητέρας της άλλαξαν τα πλάνα της Άσης
Η μοίρα είχε στήσει το δικό της σκληρό παιχνίδι, καθώς ο χαμός της μητέρας της άλλαξε όλα τα δεδομένα στη ζωή της. Η 19χρονη Άση Μπήλιου προσπαθεί τότε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και ταυτόχρονα εργάζεται σε δύο δουλειές προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Η ίδια είχε πει:«Πολλές φορές γράφουν για την υιοθεσία μου ότι ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής μου. Ξέρεις, όμως, τι είναι πιο σημαντικό; Να μένεις μόνος στη ζωή. Όταν ήμουν 9, έχασα τον πατέρα μου. Στα 19, όταν έφυγε και η μητέρα μου, έμεινα εντελώς μόνη, χωρίς κανένα απολύτως στήριγμα, και ήμουν ακόμη παιδί. Αυτό το γεγονός ήταν που με σημάδεψε και με καθόρισε ως άνθρωπο. Έπρεπε να στηριχτώ αποκλειστικά σε μένα, χωρίς να το έχω μάθει. Παρόλο που δούλευα από μικρή, επειδή προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, δεν είχα μάθει ακόμη τι σημαίνει να ζω μόνη, να πληρώνω τους λογαριασμούς και όταν αρρωσταίνω να πρέπει να με φροντίζω.

Όταν έχασα τη μαμά μου, ήταν βουτιά στο κενό
Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν κόλαση!» εξομολογείται πριν χρόνια… «Όταν πρέπει να επιβιώσεις, δεν έχεις την πολυτέλεια να “πέσεις”. Δεν γινόταν να κλαίω όλη μέρα, έπρεπε να πάω στη σχολή και να δουλέψω. Αυτός ήταν ο πιο ισχυρός πόνος της ζωής μου ως τώρα, αλλά, ευτυχώς, το ξεπεράσαμε» απαντάει με χαμόγελο και τα μάτια της γίνονται πιο ζεστά και φωτεινά.

Η αστρολογία μπήκε στη ζωή της σχεδόν τυχαία
Η Άση Μπήλιου είχε πει: «Έτυχε να κάνω παρέα με δύο ανθρώπους που ασχολούνταν ερασιτεχνικά και αγοράζοντας βιβλία έμαθα να διαβάζω χάρτες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ασχολoύμουν με αυτό επαγγελματικά. Εργαζόμουν ήδη σε δισκογραφική εταιρεία και έκανα ραδιόφωνο, οπότε ήμουν σίγουρη πως θα ασχοληθώ με τη μουσική. Τα έφερε έτσι, όμως, η ζωή, που μαγικά κατάλαβα ότι ήμουν στο λάθος δρόμο. Μου άρεσε τόσο η αστρολογία, που έπεσα με τα μούτρα, γράφτηκα σε σχολή και σύντομα κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, γιατί όλα άρχισαν να έρχονται πιο εύκολα, ενώ ό,τι έκανα πριν είχε πολύ κόπο».


Τα πρώτα χρόνια ήταν πιο δύσκολο να κατανοήσει ο κόσμος τη σημασία της αστρολογίας
«Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο, το οποίο στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει ως εργαλείο αυτογνωσίας, να καταλάβεις σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι. Δεν πιστεύω πως τα πάντα είναι μοιραία, πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη βούληση. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά, χωρίς να παίρνεις εσύ αποφάσεις, η ζωή δεν κινείται» είχε πει…

Συμφιλίωση με τον εαυτό της
Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, η Άση Μπηλιου έχει μια πιο μοναχική πλευρά κάτι που το διαπιστώνουμε από τα λεγόμενά της. Η ίδια είχε πει: «Μου αρέσει να διαβάζω μόνη και όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι πιο μοναχική. Σε μικρότερη ηλικία δεν άντεχα να μείνω μόνη, ενώ μεγαλώνοντας έκανα περισσότερο ειρήνη με τον εαυτό μου. Η ψυχανάλυση με βοήθησε πολύ, οπότε πλέον με αντέχω. Δεν ξέρω αν με έχω αγαπήσει όπως θα ήθελα, αλλά θέλω πολύ να συμβεί. Πάντως, έχω κάνει ουσιαστικά βήματα και έχω σταματήσει τακτικές αυτοκαταστροφής που είχα μικρότερη. Ήμουν ενοχική, γιατί νόμιζα ότι έφταιγα σε όλα εγώ. Έδωσα τεράστια μάχη με τον εαυτό μου, γιατί περίμενα την επιβράβευση από το περιβάλλον μου. Πολλοί κάνουν λάθος και νομίζουν πως, αν η σχέση τους δεν πάει καλά, φταίει ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας, όμως δεν είναι έτσι. Οι χειρισμοί σου φταίνε. Με κάποιον τρόπο, η ζωή είναι σαν να συγχρονίζεται με τους πλανήτες. Υπάρχει μια συμβολική απεικόνιση».

Οι συνεδρίες σε ψυχολόγο
Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει συνεδρίες; Η ίδια είχε πει: «Επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ζωής μου. Δεν καταλάβαινα γιατί δημιουργούσα αυτούς τους φαύλους κύκλους. Στην αρχή είχα τρομερή άρνηση, αλλά μετά από ένα χρόνο άρχισα να το αποδέχομαι. Ήταν μια επίπονη διαδικασία και άλλαξα πολύ μέσα από αυτό» σχολιάζει.


Ο άνθρωπος που της ζέστανε την καρδιά
Παρόλο που με το σύντροφό της έχει συμπληρώσει είκοσι δύο χρόνια κοινής πορείας, ποτέ δεν θέλησε να παντρευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Η ίδια είχε πει:«Ο σύντροφός μου δεν είναι μια απλή σχέση, είναι βάλσαμο! Αν ο Θεός μού στέρησε τους γονείς μου, μου το ανταπέδωσε με έναν άνθρωπο που είναι η οικογένειά μου. Για μένα είναι φίλος, εραστής, οικογένεια, τα πάντα. Βαρύ το φορτίο για εκείνον, αλλά το αντέχει, του έχω φορτωθεί μια χαρά» λέει γελώντας.

Η «μυστική» συνταγή στη σχέση της
«Ο έρωτας δεν κρατάει με την ίδια ένταση που είχε τα πρώτα χρόνια έχει πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Χρειάζεται να κατανοείς τις ανάγκες του άλλου, να του δίνεις χώρο και χρόνο και να μην πιστεύεις πως ο κόσμος κινείται γύρω σου. Ως Τοξότης, δεν θα μπορούσα να μείνω με έναν άνθρωπο που θα με καταπίεζε. Δεν ήθελα να παντρευτώ, θέλω να νιώθω ελεύθερη. Ίσως τελικά αυτό να είναι το μυστικό της σχέσης μας. Όσο λιγότερο θεωρείς δεδομένο τον άλλο τόσο περισσότερο μπορεί να διατηρηθεί η σχέση στο χρόνο. Εμείς, με τα “πάνω” και τα “κάτω” μας, αντέξαμε. Φαντάζομαι πως, όταν έρχονται παιδιά, αλλάζουν οι ισορροπίες στο ζευγάρι, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω. Για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα. Δεν θεωρώ απαραίτητο όλοι να αποκτούν παιδιά. Σημασία έχει να κάνουμε στη ζωή μας ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, γιατί σε αυτό τον πλανήτη είμαστε όλοι ένοικοι».

Πώς έχασε 35 κιλά
Η ίδια είχε πει: «Κιλά είχα από παλιά –όπως και το συγκεκριμένο πρόβλημα–, απλώς από κάποια ηλικία και μετά προστέθηκαν περισσότερα, τα οποία και εδραιώθηκαν. Δεν με εμπόδισε βέβαια ποτέ το θέμα των κιλών σε ό,τι ήθελα να κάνω. Το μόνο που μου έχει στοιχίσει είναι ότι δεν μπορώ να κάνω σπορ, που μου αρέσουν πολύ.
«Τα πολλά κιλά τα πήρα όταν πρωτοβγήκα στην τηλεόραση, δεν είχα πάντα πρόβλημα με το βάρος. Το 2001 στο Mega, όταν ήμουν με τον Φώτη και την Μαρία, μου παρουσιάστηκε άσθμα και για ένα χρόνο έπαιρνα κορτιζόνη. Εκεί ξέφυγα κόντεψα τα 150 κιλά. Όσο ήμουν πιο μικρή προσπαθούσα να χάσω κιλά αλλά λόγω των πολλών ορμονολογικών προβλημάτων μου, η απώλεια των κιλών γινόταν με ρυθμούς χελώνας. Μπορεί να έχανα 1 με 1,5 κιλό το μήνα και δεν είχα το κουράγιο να συνεχίσω. Έτσι τα παρατούσα.

Από το 2002 και μετά άρχισα σταδιακά να χάνω κιλά και έχω χάσει αυτά τα 10 χρόνια, 35 κιλά, αλλά σε έναν άνθρωπο σαν εμένα τα λίγα κιλά δεν φαίνονται. Σ΄αυτά τα χρόνια έκανα παραστρατήματα και ξανακυλούσα και άντε πάλι από την αρχή. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισα να κάνω pilates, που ήταν ναι μεν μια μορφή άσκησης αλλά όχι τόσο δυναμική ώστε να με βοηθήσει. Από τον Φεβρουάριο άρχισα και κολυμβητήριο και τον Ιούλιο πέρασα πάλι ένα πρόβλημα υγείας που με έστειλε στο νοσοκομείο.
Μια φλεγμονή δημιούργησε τρύπα στο λεπτό έντερο και έπρεπε να σταματήσω τα χάπια για τον διαβήτη. Έτσι χωρίς φαρμακευτική αγωγή έπρεπε μόνο με την διατροφή, να ρυθμίζω το ζάχαρό μου με αποτέλεσμα να τρώω σαν σπουργίτι! »

Σε ερώτηση αν της ένιωσε ποτέ απόρριψη στα επαγγελματικά της λόγω κιλών είχε απαντήσει: «Δεν είχα ποτέ θέμα. Ούτε ένιωσα απόρριψη στα επαγγελματικά μου, παρόλο που στην τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο η εικόνα. Οι κάμερες δεν αγαπούν τους ανθρώπους που έχουν περιττά κιλά. Πάντως, ούτε στη δουλειά, ούτε στην προσωπική μου ζωή αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα εξαιτίας των κιλών».

Πηγή: true.gr