Οι Κινέζοι έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελλάδα και το αποδεικνύουν τόσο με τις επισκέψεις τους όσο και με τα τραγούδια που ερμηνέυουν.

Σαράντα παιδιά από την Κίνα συγκίνησαν, νωρίτερα σήμερα, κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όταν τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να μάθουν τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου, ο οποίος έχει μελοποιηθεί από τον Σπύρο Σαμαρά και τους στίχους του έχει γράψει ο Κωστής Παλαμάς.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά, που οι Κινέζοι δείχνουν πόσο αγαπούν τη χώρα μας και πόσο όμορφα μπορούν να αποδώσουν τραγούδια με ελληνικό στίχο.

Τον περασμένο χρόνο και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Κινέζοι καθηγήτριες και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης και το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Γκουανγκντόνγκ, είχαν τραγουδήσει Διοσύνη Σαββόπουλο και… «Ας κρατήσουν οι χοροί» -ήτοι, το κομμάτι που είχε επιλέξει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για να «ντύσει» μουσικά τους εορτασμούς.

Πηγή: true.gr