Με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει πως «δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες», ένας αεροχείμαρρος με ριπές ανέμου που θα αγγίξουν και τα 240χλμ την ώρα κινείται στην Ευρώπη και είναι αυτός που θα προκαλέσει μία εξπρές επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται πολύ ισχυροί έως σφοδροί κατά τόπους βοριάδες όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στη στεριά.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλια έως και τις Κάτω Χώρες!

Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρου αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και την Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ, όπως ανέφερα και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 τις προηγούμενες ημέρες!

Κάντε κλικ δεξιά στην εικόνα για μεγέθυνση για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο τι είναι ο αεροχείμαρρος αλλά και πόσο επηρεάζει τα αεροπορικά ταξίδια.

πηγη: thetoc.gr

Πηγή: true.gr