Μειώνεται η καραντίνα για όσους νοσούν με τη μετάλλαξη Ομικρον και δεν εμφανίζουν είτε καθόλου είτε έχουν ήπια συμπτώματα, όπως αποφάσισαν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Ομικρον θα μειωθεί από τις 10 ημέρες που ισχύει σήμερα στις 5, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Υγείας, είναι δε εντυπωσιακό ότι το αν είναι κάποιος ασυμπτωματικός θα πιστοποιείται από τον ίδιο τον ασθενή!

Μετά το πέρας της καραντίνας θα πρέπει να φορούν μάσκα οι ασυμπτωματικοί ενώ όσοι μπήκαν σε καραντίνας ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όσοι έχουν κάνει 3 δόσεις δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στο κορωνοϊό, πρέπει όμως να φορούν μάσκα επί δέκα μέρες μετά την έκθεσή τους σε αυτόν.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, τον πραγματικό λόγο της λήψης της απόφασης αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Άντονι Φάουτσι, μιλώντας στο CNN.

«Ο λόγος είναι ότι με τον τεράστιο όγκο των νέων κρουσμάτων που έχουμε και που αναμένουμε με την “Ομικρον”, ένα από τα πράγματα που θέλουμε να προσέχουμε είναι ότι δεν έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν. «Εάν είστε ασυμπτωματικοί και έχετε μολυνθεί, θέλουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στις δουλειές τους, ειδικά εκείνους με βασικές θέσεις εργασίας», συνέχισε, για μια απόφαση που δημιουργεί δικαίως σοβαρές απορίες για τον τρόπο που ακόμα και οι υγειονομικοί λαμβάνουν τις αποφάσεις!

Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να είναι κανείς ειδικός ή υπουργός Υγείας μιας χώρας προκειμένου να κατανοήσει ότι μια τέτοια απόφαση είναι απόφαση διασποράς του κορωνοϊού! Οι χώροι εργασίας, άλλωστε, όπως και τα μέσα μεταφοράς είναι από τους βασικούς χώρους μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα μας-όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Επιπλέον, η απόφαση αυτή επιτείνει την αυθαιρεσία που υπάρχει στους χώρους δουλειάς: Πόσοι εργοδότες, άραγε, δεν θα πιέσουν εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, παριστάνοντας τους …ασυμπτωματικούς;

Πηγή: instanews.gr

Πηγή: true.gr