Μια συνέντευξη «γροθιά στην πατριαρχία» παραχώρησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Μιλώντας στην ιστοσελίδα provocateur.gr, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην ερώτηση που αφορά στον σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη, και τη θεωρεί απαρχαιωμένη.

«Μια γυναίκα δε χρειάζεται οπωσδήποτε να θέλει να παντρευτεί. Μπορεί και να θέλει να παντρευτεί, μπορεί να θέλει να κάνει εφτά παιδιά, μπορεί και να μη θέλει να κάνει κανένα. Δεν είναι υποχρεωμένη να θέλει να ακολουθήσει κάποιο μοτίβο. Δεν είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για να φοράνε νυφικά. Δεν είναι όλες οι γυναίκες για να φοράνε ροζ, μπορεί και να είναι όμως… Αυτά τα τόσο παλιά πράγματα είναι βασισμένα στ ην πατριαρχία» δήλωσε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Δε με ενοχλεί να με ρωτήσει κάποιος για τον ρόλο μου ως μητέρα, αλλά συνήθως η τοποθέτηση έχει μία σεξιστική χροιά. Δηλαδή, η ερώτηση που μου γίνεται συχνά, αν ο Φάνης (Μουρατίδης) βοηθάει στο σπίτι, με ενοχλεί πάρα πολύ και τη θεωρώ προσβλητική για τον Φάνη κυρίως και μετά για μένα» πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Γιατί να ρωτήσουμε εάν βοηθάει ένας πατέρας, κανένας δε ρώτησε ποτέ μία μάνα, δηλαδή να ρωτήσουν τον Φάνη αν βοηθάω εγώ. Είναι σεξιστικά ιδωμένες ερωτήσεις, κλισέ που έχουν μείνει εκατομμύρια χρόνια πίσω» κατέληξε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Δες το βίντεο από το Breakfast @ Star:

Πηγή : tlife.gr

Πηγή: true.gr