Σύμμαχος της φωτιάς είναι ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λαμίας – Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου…

Η φωτιά πλέον έχει περάσει στο βραχίονα των ανεμογεννητριών, πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία στην Εθνική και στα δύο ρεύματα και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που έχει σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15 το απόγευμα κόπασαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Πριν τις 18.00 το απόγευμα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ειδικές ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 4 μεγάλες υδροφόρες του δήμου.

Στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι και τα μηχανήματα με τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Λοκρών.

Πηγή: true.gr