Μετά τον εμβολιασμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, πέντε είναι, πλέον, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές. Ο ένας που γνωρίζουμε είναι ο πρόεδρος της

«Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι από τους, συνολικά, δέκα βουλευτές του κόμματος, δεν έχουν εμβολιαστεί. Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνική Λύση» έχει ταχθεί με σφοδρότητα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία».

Πλην όμως των βουλευτών του κόμματος Βελόπουλου, πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι και βουλευτές της ΝΔ παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα ή δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με την μία, μάλιστα, εξ αυτών που εμφανίζεται σπάνια στη Βουλή, να τονίζει ότι «δεν της το επιτρέπει ο πνευματικός της»!

Καμία απάντηση από Πλεύρη

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρότι σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών: «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», το θέμα τέθηκε κατ΄ επανάληψη και μετ’ επιτάσεως από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, να δηλώσουν ότι όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι εμβολιασμένοι, κανείς από τους δύο δεν προέβη σε τέτοια δήλωση.

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι έχει άγνοια των σχετικών στοιχείων.

Παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης: «Κολλάει» στον Βελόπουλο

Αναφορικά με την παρουσία των συγκεκριμένων βουλευτών στις δια ζώσης συνεδριάσεις της Βουλής, είναι άγνωστο τι τελικά θα γίνει. Κι αυτό γιατί ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνέχεια, λόγω του ότι μεταξύ τους είναι και αρχηγός κόμματος, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μπορούν να συμμετέχουν κάνοντας δύο τεστ την εβδομάδα.

πηγη: tilestwra.com

Πηγή: true.gr