Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes… μεγάλωσε εν μέσω πανδημίας. Στην 35η ετήσια λίστα, οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 660 και ο αριθμός τους πλέον ανέρχεται σε 2.755. Ποιοι Έλληνες είναι στη λίστα;

Με βάση την κατάταξη του Forbes, ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2021 είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων και ακολουθεί ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα του Forbes υπήρξε ρεκόρ νεοεισερχόμενων, με 493 νέες παρουσίες – σχεδόν ένας νέος δισεκατομμυριούχους κάθε 17 ώρες, με 210 εξ αυτών να προέρχονται από την Κίνα και το Χόνγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ. Η πλουσιότερη νεοεισερχόμενη στη λίστα, με περιουσία 38,2 δισ. δολαρίων, είναι η Miriam Adelson από τη Νεβάδα, που κληρονόμησε την αυτοκρατορία καζίνο του συζύγου της Sheldon Adelson μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο.

Άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις νεοεισερχόμενων είναι ο παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικού περιεχομένου Tyler Perry, η συνιδρύτρια της εφαρμογής ραντεβού Bumble, Whitney Wolfe Herd -η οποία κατέχει και τον τίτλο της νεότερης αυτοδημιούργητης δισεκατομμυριούχου του κόσμου- και ο Ευρωπαίος Guillaume Pousaz, ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Checkout.com.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους παραμένει για 4η χρονιά ο Jeff Bezos, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 177 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 64 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 12 μήνες πριν, χάρη στην σημαντική άνοδο της μετοχής της Amazon. Ο Elon Musk -που ήταν και ο μεγαλύτερος κερδισμένος σε δολαριακούς όρους- εκτινάχθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας, με την περιουσία 151 δισ. δολαρίων.

πηγη: instanews.gr

Πηγή: true.gr