Πλατύ προοδευτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την κεντρική του ομιλία.

«Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, «εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής. Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά»

«Αλλά μια νέα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Της ρεμούλας και του πλιάτσικου. Μια κυβέρνηση που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης»

ΕΙδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας. «Ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο. Ένα διαρκές πίσω – μπρός. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί. Και με τον ιό παρά, ότι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο ότι τον νίκησε, ο ιός συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι όλα βρίσκονται σε διαρκή αναστολή. «Γιατί η χώρα δυστυχώς κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Και κυρίως από έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει πολιτικά είναι να διχάσει, να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα. Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μη ρίξουν όλοι οι πολίτες μαζί την ευθύνη στον ίδιο, είναι να ρίχνει ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη στο διπλανό του.

Αυτή όμως η τακτική εγκυμονεί βαθύτατους κινδύνους. Είναι ολισθηρός και επικίνδυνος δρόμος. Γιατί καμία κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη διχόνοια. Και ειδικά η υγειονομική κρίση χρειάζεται ενότητα. Ή όλοι μαζί θα νικήσουμε την πανδημία ή όλους μαζί θα μας νικήσει. Τώρα, λοιπόν, δεν είναι η ώρα του διχασμού, αλλά είναι η ώρα της ευθύνης και της λογικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικίνδυνο, λέγοντας ότι «ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνος γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος. Και δυο φορές επικίνδυνος γιατί ποτέ δεν παραδέχεται τα λάθη του».

«Είδε την πανδημία ως ευκαιρία»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώσε ότι «την ώρα που όλοι έχουμε το μυαλό στη πανδημία αυτός είδε την ευκαιρία:

Να ξηλώσει το 8ωρο και να νομιμοποιήσει την παρανομία, την απλήρωτη εργασία.
Να φέρει ένα πτωχευτικό που ρευστοποιεί την περιουσία των Ελλήνων.
Να καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Να βάλει φραγμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Να στήσει πάρτι ημέτερων και κολλητών με απευθείας αναθέσεις.
Να επιβάλει σιωπητήριο σε κάθε διαφορετική φωνή, δίνοντας δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να υμνούν τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
«Για αυτό και η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται ηγεσία που θα προσδίδει ηρεμία και ασφάλεια. Όχι ηγεσία με πρωτοφανές έλλειμα ενσυναίσθησης των δύσκολων στιγμών που περνά η μέση οικογένεια, η ελληνική κοινωνία.

Ηγεσία που θα βοηθήσει τους Έλληνες να βάλουν τις ζωές τους σε μια τάξη. Όχι ηγεσία που διχάζει και σκέφτεται μόνο πολιτικά κέρδη και ζημιές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαδήλωναν χέρι χέρι με τους συνωμοσιολόγους

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάνει δυστυχώς το ένα λάθος μετά το άλλο. Αποδίδει το πρόβλημα αποκλειστικά στους ψεκασμένους, όπως τους λέει, στους σκοταδιστές και τους συνωμοσιολόγους. Αυτή όμως είναι μια μικρή μειοψηφία, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Και αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίζει την πλειοψηφία όσων έχουν επιφυλάξεις γιατί ανησυχούν για την υγεία τους, με τους γνωστούς συνομοσιολόγους και τους σκοταδιστές.

Τους οποίους άλλωστε δε πρωτοβλέπει τώρα. Τους γνωρίζει καλά και αυτός και οι βουλευτές τους, καθώς χέρι χέρι διαδήλωναν στα συλλαλητήρια του μίσους και του διχασμού για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Μαζί τους ήτανε. Τον ψηφίσανε μάλιστα οι περισσότεροι.

Το θέμα, όμως, δεν είναι οι ψεκασμένοι. Το θέμα είναι οι φοβισμένοι, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Οι άνθρωποι που φοβούνται γιατί 18 μήνες τώρα, ο φόβος και η ανασφάλεια έχει γίνει κυρίαρχο συναίσθημα. Και τον φόβο δεν τον νικάς με τιμωρία, αλλά με ψυχραιμία, με λογική και κατανόηση».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώσει ότι «με απόλυτη κατανόηση, λοιπόν, στους φόβους και τις ανησυχίες όλων, ο μόνος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς αλλά και να τελειώνουμε με αυτή την αποκρουστική επιχείρηση διχασμού, είναι να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να εμβολιαστούν όλοι και όλες.

Γι’ αυτό και καλώ όλους να ψάξουν, να μελετήσουν, να συμβουλευτούν τον γιατρό που εμπιστεύονται, να ακούσουν τους ειδικούς και να κάνουν αυτό που πρέπει.

Κλείστε τα αυτιά στο διχασμό. Ανοίξτε τα μάτια στη ζωή. Αυτό είναι το μήνυμά μου σήμερα».

Μονόδρομος η πολιτική αλλαγή

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «στο πρώτο κύμα, βάλαμε πλάτη. Τη στιγμή που όλη η ανθρωπότητα προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει, εμείς δεν θα κάναμε μικροκομματικά κόλπα.

Στο δεύτερο και στο τρίτο αναδείξαμε τα εγκληματικά λάθη .Προτείναμε άμεσα μέτρα για να σωθούν ζωές, για να μη σκάσει το ΕΣΥ από την πίεση. Καταθέσαμε συγκεκριμένη λύση για τις πατέντες, για να αρθεί το πρόβλημα με τη διαφαινόμενη έλλειψη εμβολίων.

Και σήμερα, με το τέταρτο κύμα σε εξέλιξη, το λέμε καθαρά. Θα συνεχίζουμε να προτάσσουμε την ανθρώπινη ζωή. Αλλά το λέμε καθαρά γιατί δεν πάει άλλο:

Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια η πολιτική αλλαγή, μονόδρομος να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο. Δεν ξέρουν, δεν μπορούν, δεν ακούν, δε θέλουν και κάθε μέρα που περνά προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά».

«Και εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής.

Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά.

Και το τιμόνι στα χέρια μας είναι οι θέσεις και το πρόγραμμά μας που συγκροτήσαμε με σκληρή δουλειά και με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων, του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε νωρίτερα σήμερα σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου όπου μίλησε με πολίτες, ενώ σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, επανέλαβε την αγωνία του για την εξέλιξη της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων

πηγη: viralgreece.eu

Πηγή: true.gr