“Να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής”.

Προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και καταγγέλλει όσα γίνονται σε βάρος του λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για deals προς όφελος των ολίγων και σε βάρος των πολλών. Έδωσε μάλιστα έμφαση στο θέμα της ΔΕΗ ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχείρησης.

Με επίκληση και πάλι της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ο ίδιος ζήτησε και πραγματοποιήθηκε στην Βουλή για την ακρίβεια και την οικονομία, έδωσε μια εικόνα χάους κινούμενος στο πλαίσιο της τακτικής της καταστροφολογίας που από την ημέρα των εκλογών του 2019 έχει θέσει ως βασική πολιτική του ατζέντα.


Οι χειμώνες – κόλαση που από τον Αύγουστο του 2020 προαναγγέλλει επανήλθαν στο προσκήνιο με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώνει τους τόνους και να απευθύνει ουσιαστικά έμμεσες προειδοποιήσεις προς αξιωματούχους και επικεφαλής φορέων μιλώντας διαρκώς για ζημία του δημοσίου που προκαλείται από κινήσεις όπως για παράδειγμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Η απειλή του Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Έχοντας ήδη απειλήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση του εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας αφενός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεπουλά και εκποιεί περιουσία δίνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ, αφετέρου έστειλε μήνυμα προς το εσωτερικό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να θέσει κεκαλυμμένα εμπόδια στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και κατ επέκταση στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευση τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως η τακτική του παρελθόντος και οι απειλές προς επενδυτές που εκτόξευε πριν γίνει κυβέρνηση στηριζόμενος τότε στο γεγονός πως τα στοιχεία έδειχναν πως θα ερχόταν πρώτο κόμμα, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στη σημερινή εποχή.

«Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος επιδιώκει να εμφανιστεί ως βέβαιος νικητής των εκλογών, που όμως ο ίδιος δεν ζητά, κάνοντας διαρκώς λόγο για αποχώρηση της κυβέρνησης και ώρα εκλογών που «κοντοζυγώνει»

Περισσότερες δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή

Σηκώνοντας τους τόνους εκτιμά πως θα δημιουργηθούν συνθήκες συσπείρωσης καθώς και ότι θα αμβλυνθούν οι συγκρούσεις και οι αντιδράσεις των τάσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου. Δημιουργεί έτσι μια επίπλαστη εικόνα απευθυνόμενος στο στενό του ακροατήριο και αδιαφορώντας για τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν τον ίδιο και το κόμμα του να υπολείπονται με διψήφιο ποσοστό της κυβερνώσας παράταξης και του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο στον Κυριάκος Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «αρνητή της πραγματικότητας» σημειώνοντας μάλιστα ότι και για το θέμα της ακρίβειας κινείται όπως στην πανδημία λέγοντας πως η ακρίβεια θα είναι προσωρινή.

«Στον επόμενο τόνο, η ώρα δεν θα είναι ώρα Μητσοτάκη, θα είναι η ώρα του λαού» είπε αν και διευκρίνισε πως θα ψηφίσει τα μέτρα που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός υπέρ των ευπαθών ομάδων κάτι που στο παρελθόν έχει αποφύγει είτε μέσω καταψήφισης είτε με το παρών σε διατάξεις και νομοσχέδια.

Πηγή: i-diakopes.gr

Πηγή: true.gr