Αλέξης Τσίπρας: «Σκοτεινός» και «δύσκολος» ο χρόνος που μας κυβερνά η ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας: Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Προέδρου του κόμματος. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως «δύσκολο» και «σκοτεινό» τον χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, συγκρίνοντάς τον με την προηγούμενη διακυβέρνηση και προέβλεψε ότι “γρήγορα” θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βάλει “τον τόπο ξανά σε ένα δρόμο προόδου”.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη συνεδρίαση:

«Δεν είναι μια ευχάριστη επέτειος για τον τόπο, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας δύσκολος και σκοτεινός χρόνος. Σκοτεινός για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά. Σκοτεινός για τη μεσαία τάξη που τόσα πολλά της υποσχέθηκαν. Τέλος, ο χρόνος αυτός ήταν σκοτεινός για τους νέους και τις νέες, για τη νεολαία»


Δήλωση Αλέξη Τσίπρα: «Πολύ καλά κάνετε και μας φοβάστε»

«Είμαστε εδώ ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Επιπλέον, απευθύνθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως «Πολύ καλά κάνετε και μας φοβάστε. Μαθήματα εντιμότητας δεν θα μας κάνουν τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης πως:

«Πριν από ένα χρόνο τέτοιο καιρό παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Την παραδώσαμε σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα και με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, την αφήσαμε με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία, με αναβαθμισμένο το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στα “άδεια” δημόσια ταμεία για “πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου”. Μάλιστα, δήλωσε εκ μέρους όλων “περήφανος” για “όσα άφησαν πίσω”.

«Όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε να είστε σίγουροι πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι στη διακυβέρνηση του τόπου, ιδίως με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την ψήφο του λαού-, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: i-diakopes.gr

Πηγή: true.gr