Τα ήπια συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα.

Στο σημείο ανώτατης μετάδοσής της στην Ελλάδα φαίνεται πως πλησιάζει η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να γνωρίζουν πια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εμβολιασμένων που κολλήσουν δε θα νοσήσουν σοβαρά, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις δε θα έχουν αρκετά συμπτώματα για να καταλάβουν ότι έχουν νοσήσει.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη παρά την τεράστια μεταδοτικότητα θυμίζει περισσότερο ένα κοινό κρυολόγημα ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν έχει καν ενδείξεις νόσησης. Παρόλα αυτά υπάρχουν δύο συμπτώματα τα οποία οι νοσούντες από την Όμικρον θα πρέπει να δίνουν περισσότερο προσοχή γιατί ίσως είναι ενδεικτικά ότι έχουν κολλήσει.

Σύμγωνα με όσα ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πληροφορικής της Υγείας του University College London, Αϊρίν Πίτερσεν, στη βρετανική εφημερίδα «Independent» «η καταρροή και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα πολλών λοιμώξεων, αλλά ίσως είναι και τα πρώτα –και μοναδικά– της Covid-19. Ως εκ τούτου, αν εμφανίζετε τέτοια συμπτώματα, θα σας προέτρεπα να κάνετε rapid test για δύο 24ωρα».

Η Όμικρον μπορεί να έχει 50-70% μικρότερη πιθανότητα για κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με τη Δέλτα, όπως αναφέρει η πρώτη επίσημη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα λίγα όμως συμπτώματα αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης, ειδικότερα σε μη εμβολιασμένους ή εμβολιασμένους μεγαλύτερων ηλικιών που κινδυνεύουν ακόμα και από τη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Πηγή:instanews.gr

Πηγή: true.gr