Από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του ο Λεωνίδας Κακούρης μπήκε από πέρσι για τα καλά στην καθημερινότητά μας μέσα από τις Άγριες Μέλισσες. Ο ηθοποιός μιλά στο περιοδικό “7μέρες Tv” και τον Γιάννη Βίτσα για τα παιδιά του, την παύση στις ζωές μας λόγω της πανδημίας αλλά δίνει και σπόιλερ για την κρίση στο γάμο του με την… Μυρσίνη Σεβαστού στο σήριαλ!

Το ένοχο μυστικό του Δούκα αποκαλύπτεται και ουσιαστικά τρίζουν τα θεμέλια του γάμου του με τη Μυρσίνη.

Όταν η Μυρσίνη μαθαίνει από το Δούκα το φρικτό μυστικό της δολοφονίας του πατέρα της Ελένης επιτίθεται. Εκεί αρχίζει να παίζεται το σκάκι της ζωής τους.

Δηλαδή είναι πια με το μέρος της οικογένειας της Ελένης – γιατί αυτό θα είναι μεγάλη ανατροπή.

Όχι, αλλά έχει δώσει μία πολύ μεγάλη δικαιολογία στην Ελένη ότι μπορεί να ήξερε ότι συνέβη στο πατέρα της. Οπότε αυτό από μόνο του αλλάζει πάλι τις ισορροπίες.

Ο Δούκας ζητά τη βοήθεια του Βόσκαρη για να φύγει η Ελένη από το χωριό.

Θέλει να διώξει την Ελένη με κάθε τρόπο από το Διαφάνι. Γι’ αυτόν είναι η φόνισσα του παιδιού του. Κρατά από την ιστορία τα κομμάτια που τον συμφέρουν και φροντίζει να καταχωνιάζει τα υπόλοιπα. Το ότι δηλαδή έχει σκοτώσει τον πατέρα της Ελένης με προτροπή του Σέργιου, δεν σημαίνει τίποτα για εκείνον. Έχει κάνει δεκάδες λάθη στη ζωή του ο Δούκας.

Η Ελένη είναι ένα μισητό πρόσωπο όμως για το Δούκα.

Δε θέλει να τη βλέπει. Δεν επιθυμεί να είναι στη ζωή τους.

Έχετε καταφέρει να δικαιολογήσετε τις πράξεις του ήρωα;

Αν δω το Δούκα απέξω ως παρατηρητής δεν είναι ένας συμπαθής αλλά ένας αρνητικός ήρωας. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ο Δούκας κατέληξε να είναι αυτός ο άτεγκτος και σκληρός άνθρωπος που βάζει τον εγωισμό του και το όνομά του πάνω απ΄όλα μέσα από μία σειρά γεγονότων. Μιμείται τη ζωή του πατέρα του. Ήταν πάντα το πρότυπό του και ποτέ δεν κατάφερε να πάρει την αποδοχή που αποζητούσε εν αντιθέσει με τον αδελφό του. Και εκεί ξεκινά και ένα άλλο κόλλημα στην σχέση με τον αδελφό και την αδελφή του. Έβαλε σκοπό του να αποδείξει σε όλους ότι είναι σπουδαίος. Η Μυρσίνη τον υποδαύλιζε. Κατάφερε τον στόχο του αλλά έχασε τον εαυτό του και αυτό θα αρχίζει σιγά σιγά να διαφαίνεται. Ο Δούκας δεν είναι πια αυτός που φαίνεται. Έχει μείνει το κέλυφός του. Αρχίζει η αποκαθήλωση του.

Παρά το ότι ο Βόσκαρης τον γλυτώνει από το κρατητήριο τον κρατά συνειδητά σε απόσταση

Γιατί γνωρίζει το ποιόν του. Τον ξέρει πολλά χρόνια. Δεν είναι, ούτε θα γίνει καλή η σχέση των δύο ανδρών.

Πόσο άλλαξαν τη ζωή σας οι Άγριες Μέλισσες; Τι καινούργιο σας έφεραν οι δεκαπέντε μήνες προβολής της;

Αυτή η ερώτηση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν δεν έμπαινε ο κορωνοιός στις ζωές μας και έσβηνε όλους τους μήνες με τον τρόπο του. Δε βγαίνω έξω, δε βλέπω κόσμο, άρα δεν έρχομαι σε ουσιαστική επαφή με το κοινό. Αισθάνομαι φυσικά την αποδοχή ακόμη και φορώντας τη μάσκα όταν πηγαίνω σε κάποιο φαρμακείο ή σταματώ να πιω ένα καφέ. Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν με πολύ αγάπη την σειρά. Νιώθω από τον κόσμο ένα «ευχαριστώ». Αισθάνομαι ότι τους κρατάμε συντροφιά και όντως είναι ωραίο να το μοιράζονται οι άνθρωποι αυτό μαζί σου. Σημαίνει ότι η δουλειά σου και οι κόποι σου δεν πήγαν χαμένοι. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ως συνθήκη το καθημερινό σήριαλ. Είναι ένας μαραθώνιος. Κάθε επεισόδιο είναι και κατοστάρι. Δεν σταματάς να πάρεις ανάσα.

Πόσο επηρέασε τη ζωή σας και τον τρόπο που πιθανότατα ιεραρχείτε τα πράγματα η πανδημία;

Η ζωή όλων μας έχει αλλάξει. Έχουμε μπει σε μία αέναη παύση η οποία μας κρατάει στα μετόπισθεν. Το μυαλό μας, η σκέψη μας, οι φιλοδοξίες μας, τα θέλω μας, οι απολαύσεις μας, είναι σχεδόν χαμένα. Είναι αλλόκοτο αυτό που συμβαίνει.

Σας φοβίζει;

Στο βαθμό που με φοβίζει το άγνωστο. Από εκεί και πέρα δεν επιτρέπω στο φόβο να γίνει κυρίαρχος.

Μέχρι και τα δεκαοχτώ βιώσατε μία σειρά από απώλειες αγαπημένων προσώπων της οικογενείας σας. Έφυγαν η θεία που σας μεγάλωσε, η αδελφή σας και ο πατέρας σας. Αξιολογήσατε θεωρείτε διαφορετικά τη ζωή έπειτα από αυτή η συνθήκη;

Δε γνωρίζω για να σας πω την αλήθεια. Πιθανότατα ναι. Αλλά δε ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά. Πολλές φορές η ζωή είναι πολύ πιο βίαιη και σκληρή απέναντι σε κάποιους ανθρώπους. Πάντοτε είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχαν και πολύ δυσκολότερα γεγονότα από εκείνα που βίωνα εγώ.

Αντιλαμβάνομαι ότι πέρα από δυνατός είστε και ένας φύση αισιόδοξος άνθρωπος.

Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Αλλιώς δεν έχει νόημα.

Είσαι πατέρας δύο παιδιών. Τι έχουν μάθει;

Η σχέση με τα παιδιά είναι ουσιαστικά αλληλεπίδρασης. Σαφώς τα πρώτα χρόνια οι γονείς έχουν ένα πιο κυρίαρχο ρόλο. Όμως όσο προχωρούν τα έτη αλλάζουν οι πίστες και η σχέση μαζί τους. Αρχίζεις να μαθαίνεις τα παιδιά. Το θέμα είναι να μη χάσεις ποτέ αυτή τη γέφυρα επικοινωνίας.

Ολοκληρώνοντας τι ονειρεύεστε να φέρει ο επόμενος χρόνος;

Εύχομαι να αποκτήσει η ζωή μας νοστιμιά. Να επιστρέψουν η οσμή ή γεύση και οι αγκαλιές.

Πηγή: true.gr