Όλοι αηδιάζουμε και μόνο στην ιδέα πως μια μύγα κάθισε στο φαγητό μας. Το γεγονός πως τα πόδια της πριν μπορεί να ήταν πάνω σε πολύ βρώμικες επιφάνειες είναι αρκετό για να μας κάνει να σιχαθούμε αρκετά. Αυτό που συμβαίνει όμως στη πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερο.

Οι μύγες ψάχνουν για φαγητό και κάθονται από επιφάνεια σε επιφάνεια κατά την αναζήτηση. Δεν έχουν δόντια για να φάνε, αλλά ρουφάνε χρησιμοποιώντας την προβοσκίδα τους για αυτό. Όταν κάθονται σε στερεά τρόφιμα διοχευτεύουν με την προβοσκίδα τους σάλιο σε αυτά προκειμένου να τα ρευστοποιήσουν ώστε να τα ρουφήξουν…

Το σάλιο τους δεν είναι επικίνδυνο από μόνο του. Το πρόβλημα είναι πως οι μύγες αρέσκονται να τρώνε από σκουπίδια, σάπια κρέατα, πτώματα σε αποσύνθεση και το χειρότερο, κόπρανα.

Επόμενο είναι τα επικίνδυνα βακτήρια που υπάρχουν εκεί να μεταφέρονται τόσο μέσα στην ίδια τη μύγα, όσο και πάνω της. Πάνω από 65 ασθένειες έχουν μεταδοθεί από τις μύγες στον άνθρωπο, μεταξύ αυτών η χολέρα και ο τυφοειδής πυρετός που είναι θανατηφόρες.

Πηγή: true.gr