Τα ακριβή αίτια θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ βγήκαν στο φως της δημοσιότητας πιστοποιώντας πως πέθανε λόγω των γηρατειών.

Τι αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο γενικός ληξίαρχος της Σκωτίας, Paul Lowe, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της βασίλισσας καταγράφηκε στο Aberdeenshire στις 16 Σεπτεμβρίου. Το έγγραφο αναφέρει ότι η 96χρονη μονάρχης πέθανε στις 3.10 μ.μ. της 8ης Σεπτεμβρίου στο κάστρο Balmoral, στο Ballater. Η πριγκίπισσα Άννα καταχώρησε τον θάνατο της μητέρας της.

Το αρχείο δείχνει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες πριν από την ανακοίνωση της είδησης από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με ανακοίνωσή του στις 6.30 μ.μ.

Η ώρα θανάτου επιβεβαιώνει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε καθώς πολλά μέλη της οικογένειάς της ταξίδευαν ακόμη για να τη δουν. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα σύζυγος και η πριγκίπισσα Royal βρίσκονταν στο Balmoral επειδή ήταν ήδη στη Σκωτία αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσσεξ καθώς και ο δούκας του Γιορκ, είχαν πετάξει από τη RAF Northolt, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν στις 3.50 μ.μ. και στο Balmoral λίγο μετά τις 5 μ.μ. Ο Δούκας του Σάσεξ, που ταξίδευε ξεχωριστά, έφτασε στο Balmoral λίγο πριν από τις 8 μ.μ.

Πηγή: true.gr