Η αεροσυνοδός υπέβαλε μήνυση και κατά των εργοδοτών της μιλώντας για συγκάλυψη – Κατηγορεί τον γνωστό σεφ Μαρκ Σάρτζεντ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γερμανία, το 2018
«Φωτιά» πήραν οι American Airlines, με αεροσυνοδό να καταγγέλει σεξουαλική επίθεση από γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο της Βρετανίας.

Η υπόθεση φέρεται να εμπλέκει σειρά προσώπων, καθώς η 52χρονη Κίμπερλι Γκόσλινγκ, από το Τέξας, έκανε λόγο για συγκάλυψη γεγονότων από πλευράς των αμερικανικών αερογραμμών.

Για απαράδεκτη συμπεριφορά κατηγορείται ο σεφ, βραβευμένος με αστέρι Michelin, Μαρκ Σάρτζεντ, συγκεκριμένα ότι επιτέθηκε την αεροσυνοδό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, στη Γερμανία, το 2018.

Η 52χρονη, από την πλευρά της, υπέβαλλε μήνυση κατά της εργοδοσίας της για συγκάλυψη των γεγονότων.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία είχε αναπτύξει επιχειρηματικούς δεσμούς με τον σεφ για τη δημιουργία νέου μενού.

Η Γκόσλινγκ, που εργάζεται για την αμερικανική αεροπορική εταιρεία επί 30 χρόνια, μήνυσε τον διάσημο σεφ και τους προϊσταμένους τους, τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτή την εβδομάδα, μίλησε δημοσίως για τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 47χρονος Σάρτζεντ, ύστερα από την αποστολή ακατάλληλων μηνυμάτων, χτύπησε την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η αεροσυνοδός. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.


Όπως διατείνεται η Γκόσλινγκ, ο σεφ έπινε αλκοόλ με τους διευθυντές των American Airlines, πριν από το περιστατικό.

Υποστηρίζει ότι οι εργοδότες της γνώριζαν για τις απρεπείς συμπεριφορές του Βρετανού. Μεταξύ άλλων, πριν από την επίιθεση, ο σεφ είχε ρωτήσει την αεροσυνοδό, μέσω μηνυμάτων, τι φορούσε.

Στη συνέχεια, της χτυπούσε δυνατά την πόρτα. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Σάρτζεντ έχει ομολογήσει την πράξη του, δεν του έχει ασκηθεί ακόμη όμως ποινική δίωξη.

Πηγή : protothema.gr

Πηγή: true.gr