Δεν ασχολούμαι με τις ανοησίες του διαδικτύου, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζουν οι αρνητές του κορονοϊού.

Ευθεία επίθεση κατά των αρνητών του κορονοϊού, εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεργιάδης, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για όσους “πρωτοστατούν” στο αγώνα κατά των εμβολίων και των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, όπως ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα δήλωσε πως “δεν ασχολούμαι με τις ανοησίες του διαδικτύου” και πως “υπάρχει μια παγκόσμια απειλή”, η οποία όπως διευκρίνισε δεν είναι άλλη από τον κορονοϊό.

“Η μόνη προστασία και ευλογία είναι τα εμβόλια. Αν αρρωστήσει κάποιος ανεμβολίαστος, θα ζητήσει την γνώμη κορυφαίων ειδικών ή του Πετράκου και της Σαμίου;“, σχολίασε χαρακτηριστικά για τους αρνητές του ιού.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως “οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ένα μεγάλο μέρος τους βγάζει μια ζοφερή τοξικότητα για τους εμβολιασμένους. Βρίζει καταριέται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιεμβολιαστές λέγοντας ότι “έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε αλλά δεν έχετε δικαίωμα να εκτοξεύετε κατάρες”.

Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, υπογράμμισε πως “είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό με την πανδημία“. Σημείωσε δε, ότι όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες από την ερχόμενη εβδομάδα να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως όσοι θα έχουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, τότε θα κλείνει η επιχείρηση. Επίσης, όσοι θα δηλώσουν αμιγής την επιχείρησή τους (covid free δηλ.) τότε θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown. “Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατι βλάπτει την οικονομία μας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα, ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.

Παράλληλα, δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί ακόμη και οι νέοι μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές. “Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς, γι’ αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης. Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες”, είπε.

Σχετικά με τις επισημάνσεις των ειδικών για την αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

πηγη: fumara.gr

Πηγή: true.gr