Δεν θα εφαρμοστεί γενικευμένο Lockdown «ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000», ξεκαθάρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σημείωσε πως «είναι λογικό να ανεβαίνει, ξέραμε από την αρχή ότι τον χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covid, γιατί ο covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει».

«Η ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν πλανήτη με covid, άρα όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες, θα έχουμε και covid. Μην μετράμε πια τα κρούσματα», ανέφερε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι στη χώρα -αναλογικά με τον πληθυσμό της- «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», προσθέτοντας πως «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

Όπως τόνισε: «Όλη η συζήτηση για το αν τα εμβόλια λειτουργούν ή όχι σήμερα είναι παράλογη. Είναι σαν να συζητάμε αν η γη είναι στρογγυλή, αυτά τα έλυσε η ζωή. Οι εμβολιασμοί λειτουργούν, οι χώρες που είναι ψηλά και οι περιοχές στη δική μας χώρα που είναι ψηλά έχουν λιγότερους θανάτους. Οι χώρες και οι περιοχές οι δικές μας που είναι χαμηλά έχουν περισσότερους θανάτους. Άρα το κλειδί είναι το εμβόλιο».

«Υπάρχει το εμβόλιο»

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς «υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος».

«Πάντα εκπλήσσομαι με τον κ. Τσίπρα αλλά καταφέρνει πάντα να με εκπλήσσει περισσότερο. Τι εννοούμε όταν λέμε επιτροπή γιατρών κοινής αποδοχής; Δηλαδή θα κοιτάμε την κομματική προέλευση των γιατρών, θα τους ρωτάμε τι ψηφίζουν για να τους βάλουμε στην επιτροπή;», αναρωτήθηκε.

πηγη: thetoc.gr

Πηγή: true.gr