«Πρέπει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες κατά του κορονοϊού. Αν δεν τηρηθούν θα είναι συνταγή εθνικής τραγωδίας. Αν δεν τηρηθούν θα σταματήσει το click away. Δεν διακινδυνεύουμε δημόσια υγεία για το εμπόριο», τόνισε ο Υπουργός.

Για την πρεμιέρα του click away που ισχύει από σήμερα, Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, μίλησε στο OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας, μάλιστα, πως αν εντοπιστεί συνωστισμός και δεν τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θα κλείσει την Ερμού την επόμενη κιόλας μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Πρέπει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες κατά του κορονοϊού. Αν δεν τηρηθούν θα είναι συνταγή εθνικής τραγωδίας. Αν δεν τηρηθούν θα σταματήσει το click away. Δεν διακινδυνεύουμε δημόσια υγεία για το εμπόριο».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, σημείωσε ότι «καθιερώνουμε το click away γιατί τα κούριερ έχουν μπλοκάρει. Στόχος μας, μάλιστα, είναι να ξεμπλοκάρουν οι εταιρείες κούριερ. Ολη η αλυσίδα κούριερ λειτουργεί με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα». Στο ερώτημα, πάντως, τι θα γίνει με τις υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση σκέφτεται να απελευθερώσει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. «Δεχόμαστε απίστευτη πίεση. Το εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει».

Στο γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα βιβλιοπωλεία και όχι τα χαρτοπωλεία είπε: «Δεν θα ελέγχουμε αν πουλήσουν κάτι παραπάνω, π.χ. σελιδοδείκτη». Για την απαγόρευση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε προς όλους ότι οι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια, παρά μόνο θα μπορούν να τα παραγγέλνουν με την μέθοδο του click away. «Δεν θα μπορεί δηλαδή ο καταναλωτής να πάει με το παιδί του στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει παιχνίδια», ξεκαθάρισε προς όλους και σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που κάνουν click away δεν θεωρούνται ανοιχτές και έχουν δικαίωμα μείωσης ενοικίου.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, είπε ότι είναι αποφασισμένος να βάλει φρένο στο click away αν παρατηρηθεί συνωστισμός, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ρισκάρει ανθρώπινες ζωές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: true.gr