Ο δήμαρχος Βόλου εξαπολύει νέα επίθεση στο γνωστό τραγουδοποιό, με αφορμή τον «πόλεμο» για το νερό σε χωριό του Πηλίου!

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε για άλλη μία φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Ατάκες του τύπου «δεν μας χ@@@ς, ρε Νταλάρα», βέλη προς τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, και μια πηγή του Πηλίου συνθέτουν ένα εκρηκτικό τοπίο, με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης του κ. Μπέου δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Παγασητικού, αλλά στο χωριό Σταγιάτες, αφού η διάσημη πηγή του είναι το μήλον της Έριδος ανάμεσα στους κατοίκους και στον δήμαρχο. Ο τελευταίος ζητεί τη χλωρίωση και αξιοποίησή της, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πρώτους.

Όμως, ο δήμαρχος Βόλου με την κινηματογραφική ζωή, τα δύο διαζύγια, τα πέντε παιδιά και τον επαναστατικό χαρακτήρα, «δεν μασάει»! Τουλάχιστον αυτό λέει στην «Espresso», ανοίγοντας τα χαρτιά του.

Εσείς ζητάτε να χλωριωθεί το νερό ενός χωριού και οι κάτοικοι δεν θέλουν. Αυτό το θέμα έφτασε μέχρι τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Τι συμβαίνει, τελικά, στις Σταγιάτες;

Το θέμα αφορά όντως το νερό του χωριού. Έλεγχοι που έγιναν από τη ΔΕΥΑΜΒ, σαν τη δική σας την ΕΥΔΑΠ δηλαδή, έδειξαν ότι το νερό είναι μολυσμένο. Περιέχει μικρόβια, κολοβακτηρίδια και λοιπά, και για το λόγο αυτό πρέπει να χλωριωθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα και οφείλουμε να το κάνουμε. Κάποιοι κάτοικοι θεωρούν το νερό ιδιοκτησία τους και δεν θέλουν να γίνει χλωρίωση. Πρόκειται για μια ομάδα αντιδραστικών στοιχείων που θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους και να έρθουν σε κόντρα με τη νομιμότητα. Θεωρούν το νερό και το χωριό δικά τους. Δεν είναι δικά τους. Αυτή η μερίδα των αντιδραστικών βρήκε ξαφνικά και λόγω του προσώπου μου συμπαράσταση και από αυτούς που αυτοαποκαλούνται άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης. Και λέω αυτοαποκαλούνται, γιατί, αν βγάλεις καμιά εικοσαριά από αυτούς εκεί μέσα, οι άλλοι ζουν με τη σύνταξη της μάνας τους. Αυτοί οι λεγόμενοι «καλλιτέχνες» έχουν να κάνουν μεροκάματο 20 και πλέον χρόνια. Και βρήκαν τώρα να συμπαρασταθούν. Σε τι; Στην παρανομία; Δεν ντρέπονται λίγο; Εμείς δεν θα διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία και το νερό θα χλωριωθεί όπως προβλέπει ο νόμος, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν!

Έχουν συμπαραστάτη τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, με τον οποίο ήρθατε σε κόντρα, όταν τον αποκαλέσατε «μ@@@κα». Γιατί βάλατε στο κάδρο τον συγκεκριμένο τραγουδοποιό, ο οποίος έχει, πλέον, αποκτήσει δεσμούς με τις Σταγιάτες;

Παραπληροφορεί τον κόσμο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ένα νούμερο είναι. Δεν ξέρω τι κάνει στο χωριό, αλλά είναι αρκετές μέρες εκεί. Αφού δεν έχει δουλειά, τι να κάνει; Ωραίο χωριό είναι, με αξιόλογους κατοίκους, που έμπλεξαν δυστυχώς με 30-40 τέτοιους ανθρώπους. Μάλιστα έχουν καταλάβει «ετσιθελικά» τα δύο κτίρια της κοινότητας, έχουν πετάξει έξω τον πρόεδρο του χωριού, που είναι εκλεγμένος, και κάνουν συνελεύσεις. Ως τι τις κάνουν όμως; Έχουν κάποιον θεσμικό ρόλο; Έχουν οργάνωση; Θα μπορούσαν να κάνουν αίτημα και να ζητούν τις αίθουσες για προσωπική χρήση. Δεν θα τις αρνιόταν κανείς. Αλλά όχι έτσι. Νομίζουν ότι εμείς «μασάμε». Τους λέμε λοιπόν ότι «δεν μασάμε». Πάντως, τώρα έχει επέμβει ο εισαγγελέας, γιατί ούτε το χωριό είναι δικό τους, ούτε και το νερό. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι αυτοί που τους στηρίζουν και αυτοαποκαλούνται «καλλιτέχνες».

Ναι, αλλά οι κάτοικοι στηρίζονται από πλήθος καλλιτεχνών.

Στηρίζονται από 137 καλλιτέχνες. Τόσες υπογραφές μάζεψαν και από αυτούς οι 20, μόνο, είναι γνωστοί. Τους άλλους δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Να μην πω ονόματα τώρα. Αν θεωρείτε ότι αυτοί που συμμετέχουν και λέγονται Άννα και Γιώργος Νταλάρας εκπροσωπούν κάτι, τότε λυπάμαι πολύ, για μένα και για την πλειοψηφία του κόσμου δεν εκπροσωπούν τίποτε. Δεν λένε «δεν μας χ@@@ις, ρε Νταλάρα; Τι να λέμε τώρα;

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βόλου, που ευελπιστείτε να λύσετε;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη, που δεν είναι ακόμη ορατό, αλλά θα είναι σύντομα, σε ορίζοντα δύο ή τριών ετών, είναι το νερό. Το νερό, να ξέρετε, θα είναι η αιτία για τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο. Εδώ, βέβαια, έχει ευτυχήσει ο Βόλος να έχει δίπλα του ένα πανέμορφο βουνό, να συνδέεται δηλαδή με τη φύση, που έχει δεκάδες πηγές. Μόνο που το περισσότερο νερό χύνεται στη θάλασσα. Κάναμε, λοιπόν, μια μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πολύ μεγάλο έργο, για να μην έχει ο Βόλος κανένα πρόβλημα με το νερό τα επόμενα χρόνια. Ο Βόλος θα έχει και νερό πεντακάθαρο από πηγές. Αυτός είναι στόχος ζωής για μένα. Θέλω να λένε ότι αυτό έγινε επί των ημερών μου.

Τι αγαπά σε εσάς η πλειοψηφία των Βολιωτών που σας εξέλεξε;

Τον αυθορμητισμό μου. Το ότι είμαι αληθινός και δεν υποκρίνομαι. Δεν λέω ψέματα και δεν κρύβομαι.

Στα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τώρα, πώς κρίνετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Καταρχάς εγώ δεν είμαι Ν.Δ. ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι… στον κόσμο μου. Ανεξάρτητος. Για το έργο της σημερινής κυβέρνησης οφείλω να ομολογήσω ότι στην εκτίμησή μου έχουν πάρει «άριστα δέκα» για τη διαχείριση της δημόσιας υγείας και τους μετανάστες. Εύχομαι και στο θέμα της οικονομίας να πετύχουν. Τότε, στις επόμενες εκλογές θα κερδίσουν ξανά. Βάζω «συν» στον Κυριάκο, που είναι ένας νέος άνθρωπος με θέληση. Νέος άνθρωπος είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν είχε επιλέξει σωστούς συνεργάτες. Ο Τσίπρας είχε τον Καρανίκα, που καλλιεργούσε φούντα, και ο Μητσοτάκης έχει επιστήμονες, οικονομολόγους.

Από πού πηγάζει αυτή η εκρηκτικότητα στον χαρακτήρα σας και η… αθυροστομία; Είναι στο DNA σας ή η ζωή σάς έκανε έτσι;

Θέλετε το DNA, θέλετε ο τρόπος ζωής, το πώς μεγάλωσα, το πώς γαλουχήθηκα… Όλα μαζί. Σε πολύ μικρή ηλικία και για 11 χρόνια έζησα στην Αμερική, δημιούργησα την οικογένειά μου, είμαι αυτοδημιούργητος και σίγουρα κάποια πράγματα με σημάδεψαν. Εγώ έτσι λειτουργώ πάντως. Αλλά με έχουν κερδίσει η πόλη μου και ο κόσμος. Κυκλοφορώ στον δρόμο, δεν κάθομαι με τη γραβάτα στο γραφείο και έχω άποψη για ό,τι κι αν συμβαίνει στην πόλη.

Άρα, λέτε ότι ζοριστήκατε στη ζωή και ο εκρηκτικός χαρακτήρας βγαίνει ως άμυνα;

Βεβαίως. Γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια, που μου έδειξε τον σωστό δρόμο και ας μη σπούδασα και ας μην τελείωσα πανεπιστήμια. Είμαι τελειόφοιτος δημοτικού σχολείου και το λέω. Έβγαλα όμως με άριστα το πανεπιστήμιο της ζωής. Είμαι περήφανος για μένα.

Γίνατε πολύτεκνος με πέντε παιδιά τυχαία ή από επιλογή;

Είμαι λάτρης της οικογένειας. Θα σας πω μόνο ότι, όταν χώρισα από τον πρώτο μου γάμο, είχα τέσσερα παιδιά, που τα μεγάλωσα μόνος μου. Ο μικρός ήταν μόλις τρεισήμισι χρονών, ο άλλος οκτώ και τα μεγάλα δεκαπέντε και δεκαέξι.

Η μητέρα τους πού ήταν;

Σηκώθηκε και έφυγε! Φανταστείτε ότι δεν της μιλούσαν τα μεγάλα, επειδή άφησε τα μικρά και έφυγε. Όμως, εγώ ποτέ δεν κατηγόρησα τη μητέρα τους και τους έλεγα πάντα ότι η μάνα είναι μάνα. Δεν προσπάθησα να βγάλω κακία στα παιδιά για τη μητέρα τους. Ήμουν εκεί για αυτά. Κι αυτά, όμως, είναι δίπλα στον πατέρα και όχι στη μάνα τους. Σήμερα η μεγάλη μου κόρη, που ζει στην Αμερική, είναι 38 χρονών και οι άλλοι τρεις, που μένουν στην Αθήνα, 36, 29, και 23 χρονών. Ο μικρός είναι 10 ετών. Παντρεύτηκα στα 19 και έκανα το πρώτο παιδί στα 22 μου.

Αυτός ο τσαμπουκάς που έχετε βγαίνει και στη σχέση σας με τις γυναίκες;

Είμαι τσαμπουκάς, αλλά, συγχρόνως, ερωτευμένος με το γυναικείο φύλο. Πιστεύω ότι, αν δεν υπήρχε η γυναίκα, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης για εμάς τους άντρες. Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι. Τέτοια σχέση είχα και έχω με όλες τις γυναίκες. Γι’ αυτό και οι γυναίκες ήταν το μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων μου. Εκτιμούν τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά μου. Ό,τι έχω να πω το λέω. Είμαι διαβασμένο γράμμα.

Ορισμένοι άντρες του τύπου σας, που θυμώνουν εύκολα, το ίδιο εύκολα… σηκώνουν και το χέρι τους. Έχετε σηκώσει ποτέ χέρι σε γυναίκα;

Να μου κοπεί, Παναγία μου… Εξήντα ένα χρόνια τώρα, ούτε που έχω σκεφτεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Το χέρι μου το σηκώνω για να τη χαϊδέψω μόνο ή να της προσφέρω ένα λουλούδι. Άντρας που σηκώνει χέρι σε γυναίκα, δεν είναι άντρας.

Σας φλερτάρουν ή φλερτάρετε;

Το φλερτ είναι κάτι ευχάριστο και σε αναζωογονεί. Ούτε πρόστυχο είναι ούτε προσβάλλει κανέναν. Αν δω μια όμορφη γυναίκα στον δρόμο, θα πω τι ωραία γυναίκα είναι αυτή… Εγώ είμαι παλαιών αρχών. Μου αρέσει να κυνηγάω το γυναικείο φύλο, να ψάχνω γι’ αυτό που θέλω και στο τέλος να το κερδίζω. Είμαι κυνηγός!

Σας λείπει κάτι στη ζωή ή είστε χορτασμένος άνθρωπος;

Όχι, δεν μου λείπει τίποτε. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη σε δύσκολες εποχές να σταθώ στα πόδια μου. Πολύ ευτυχισμένος είμαι. Δεν είμαι μίζερος άνθρωπος. «Δόξα τω Θεώ», λέω.

Ο χωρισμός σας, ο οποίος έγινε μέσω… Facebook, είναι οριστικός; Γιατί εκείνη ζήτησε συγγνώμη εκ των υστέρων;

Τελειώσαμε, ναι! Ζήτησε συγγνώμη, αλλά τι συγγνώμη! Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω πολλά πράγματα, γιατί δεν παύει να είναι η μητέρα του παιδιού μου, οπότε δεν θέλω να πω πράγματα. Όμως, αυτό που έγινε θα τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή. Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής. Καθένας κοιτάει τον δρόμο του και εγώ οφείλω να αγκαλιάσω όσο μπορώ περισσότερο τον μικρό μου γιο, για να μη βιώσει αυτόν τον χωρισμό άσχημα.

Από τα λεγόμενά σας συμπεραίνω ότι αυτός ο χωρισμός σάς ενόχλησε πολύ.

Βεβαίως και πειράχτηκα, αλλά το ξεπέρασα. Ποιος υγιής και σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα είχε πειραχτεί… Όμως, η ζωή συνεχίζεται και εγώ ευχαριστώ τον Θεό που στάθηκα στα πόδια μου και το ξεπέρασα γρήγορα. Τώρα είμαι πολύ καλά και αφιερώνω χρόνο στην πόλη μου και στα παιδιά μου.

Υπάρχει σύντροφος τώρα στη ζωή σας;

Όχι, δεν είναι προτεραιότητά μου. Αν προκύψει, φυσικά και δεν θα πω όχι, αλλά δεν είναι προτεραιότητα.

Τι τύπο γυναίκας προτιμάτε;

Μια σοβαρή γυναίκα που να σέβεται την οικογένεια και να αγαπάει τον άντρα της. Προτεραιότητα να είναι το σπίτι της, ο άντρας της και η οικογένειά της. Μια γυναίκα δεν πρέπει να νοιάζεται μόνο για το πώς θα φτιάξει τα φρύδια ή πώς θα «τραβηχτεί»… Καλά είναι όλα αυτά, να τα κάνει και να προσέχει τον εαυτό της, αλλά προέχει η οικογένεια.

Πηγη newsbreak.gr

Πηγή: capital.gr