Η Kate Middleton έπρεπε να αποχωριστεί τα βαμμένα νύχια της όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Williams, αφού οι αριστοκρατικές κυρίες είναι υποχρεωμένες να έχουν κοντά και άβαφα νύχια. Ευτυχώς οι περισσότερες κυρίες μπορούν να τα βάψουν ό,τι χρώμα θέλουν. Για την ακρίβεια, τα νύχια μπορεί να δείξουν πόσο καλή είναι η φυσική μας κατάσταση, και αν δεν φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας, αυτό φαίνεται στα νύχια σας.

Εμείς ξέρουμε ότι τα άσχημα νύχια μπορεί να χαλάσουν την διαθέσή σας, κάναμε μια έρευνα και ανακαλύψαμε ποιες είναι οι καθημερινές συνήθεις που τα καταστρέφουν χωρίς να το αντιληφθείτε.

1. Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά σπρέι μαλλιών.

Εαν είστε λάτρεις του σπρέι μαλλιών, μπορεί να καταστρέψετε τα νύχια σας χωρίς να το καταλάβετε. Τα σπρέι περιέχουν έως και 50% αλκοόλη, η οποία στεγνώνει και αποδυναμλωνει τα νύχια. Ενώ το σπρέι δίνει την τέλεια πινελιά στα μαλλιά σας καταστρέφει το μανικιουρ σας. Τα συστατικά τους ενδέχεται να καταστρέψουν το βερνίκι σε τέτοιο βαθμό που μπορείτε να χρησιμοποιείστε ένα σπρέι μαλλιών για να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες απο μανώ στα ρούχα σας.

2. Χρησιμοποιείτε τα νύχια ως εργαλεία.

Όλοι χρησιμοποιούμε τα νύχια μας για να ανοίξουμε αναψυκτικά ή καμιά φορά για να ξύσουμε το λαχείο, αλλά αν το κάνουμε τακτικά, μπορεί να πιέσουμε τόσο πολύ τα νύχια μας που να μην αντέξουν. Αν χρησιμοποιείτε τα νύχια για επίπονες δουλειές μπορεί να τα σπάσουν.

3. Βγάζετε τα πετσάκια σας

Αν και η μανικιουρίστα σας λέει ότι οι παρανυχίδες δεν αναδεικνύουν τα όμορφα βαμμένα νύχια σας, αυτό το λίγο παραπάνω δέρμα είναι στην πραγματικότητα απαραίτητο για να προστατευθεί το νύχι από πιθανές μολύνσεις. Αν αφαιρέσετε ή κόψετε τις παρανυχίδες,τα νύχια σας γίνονται πιο ευάλωτα και να εισέλθουν βακτήρια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.Αντί να κόψετε τις παρανυχίδες ζητείστε από την μανικιουρίστ σας να τριμάρει το δέρμα που προεξέχει.

4. Μακραίνετε υπερβολικά πολύ τα νύχια.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα μακριά νύχια είναι ιδανικά για να πειραματιστείτε με διάφορα σχέδια και βαψίματα, τα κοντά είναι σίγουρα πιο υγιή. Τα μακριά νύχια είναι πιθανόν να κρύβουν σκόνη και βακτήρια, που ενδέχεται να προκαλέσουν μολύνσεις. Ακόμη και τα ψεύτικα νύχια μπορεί να καταστρέψουν τα φυσικά σας.Αφού για να κολλήσουν τα ακρυλικά, οι ειδικοί πρέπει να λιμάρουν τα νύχια σας, αποδυναμώνοντάς τα.

5. Δεν τα ξεβάφετε έγκαιρα.

Παρόλο που καμιά φορά νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο για να αφαιρέσετε το χρώμα από τα νύχιας, έτσι ρισκάρετε να τα καταστρέψετε, ειδικά αν αφήσετε το βερνίκι για εβδομάδες. Όπως ακριβώς και το δέρμα, έτσι και να νύχια μπορεί να απορροφήσουν τα υλικά που έχουν απλωθεί στην επιφάνειά τους. Αφαιρέστε το βερνίκι όταν αρχίσει να ξεβάφει και αφήστε τα νύχια σας άβαφα για μερικές εβδομάδες.

6. Φοράτε σφιχτά παπούτσια.

Το λάθος νούμερο παπούτσιών δεν είναι μόνο άβολο αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νύχια των ποδιών σας.Αν τα παπούτσια πιέζουν πολύ δυντά τα νύχια, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και διαχωρισμό της κοίτης από την πλάκα του νυχιού (ονυχόλυση).Για να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις, βεβαιωθείτε ότι φοράτε σωστό νούμερο παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι σας να αναπνέυσει.

7. Κολυμπάτε σε πισίνα.

Ενώ η χλωρίνη της πισίνας προστατεύει από υιούς και βακτήρια, μπορεί να αφήσει υποβρολικά ξηρά και εύθραστα νύχια. Αν είσετε κολυμβητές και σας αρέσει να περνάτε πολλές ώρες στην πισίνα, απλώστε μία μια βάση βερνικιού ώστε να μην χάνουν την υγρασία τους. Η χρήση κρέμας χεριών περιέχει λανολίνη και μπορεί επίσης να προστατέψει τα νύχια σας από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της χλωρίνης.

Πηγή: true.gr