Οι πληροφορίες από έναν Βρετανό δημοσιογράφο που εργάζεται για το BBC οδήγησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας από την Αυστραλία που φέρεται να χρησιμοποίησε το «σκοτεινό διαδίκτυο», dark web, για την δολοφονία των γονιών της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράστιδα έψαξε μέσω του dark web για να βρει «πληρωμένο δολοφόνο» με στόχο αυτός να σκοτώσει τους γονείς της. Η 26χρονη κατηγορείται ότι συμφώνησε να πληρώσει 20.000 δολάρια για να σκοτώσουν τους γονείς της, οι οποίοι φέρεται να είναι εξέχοντες επιχειρηματίες στην Αυστραλία. Ωστόσο, το σχέδιό της δεν «προχώρησε».

Το κίνητρο για τις φερόμενες απόπειρες δολοφονιών ήταν το οικονομικό κέρδος και η αστυνομία αναφέρει ότι πιστώθηκαν περίπου 6.000 δολάρια στον «επίδοξο εκτελεστή» από το συνολικό ποσό των 20.000 δολαρίων, που είχε συμφωνήσει να καταβάλει. Ο υποτιθέμενος εκτελεστής, όμως, αποδείχθηκε απάτη.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την υπόθεση τον Οκτώβριο από έναν δημοσιογράφο στο Ηνωμένο Βασίλειο που ερευνούσε το dark web για μια σειρά ρεπορτάζ. Ο δημοσιογράφος δούλευε για την εταιρεία παραγωγής Novel, η οποία είχε μισθωθεί από το BBC για μια έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος «έπεσε» πάνω σε στοιχεία που υποδήλωναν ότι ένα άτομο είχε πληρώσει στο διαδίκτυο για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στην Αυστραλία. Οι αρχές βρήκαν ίχνη της 26χρονης στο σκοτεινό διαδίκτυο και έλαβαν μέτρα για να προστατέψουν τους γονείς της, ενώ άρχισαν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα της κόρης και εξέτασαν τα τραπεζικά της αρχεία.

Η έρευνα κατέληξε σε ένταλμα έρευνας στο σπίτι 26χρονης τη Δευτέρα. Η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές και άλλα στοιχεία και συνέλαβε τη γυναίκα, η οποία τελικά εμφανίστηκε στα τοπικά δικαστήρια την Τρίτη.

Κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας, υποκίνηση δολοφονίας και για διάρρηξη και κλοπή. «Αυτή ήταν σίγουρα μια ασυνήθιστη υπόθεση, αλλά έχουμε δει μια αύξηση εγκλημάτων από το σκοτεινό διαδίκτυο» είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας.

Οι γονείς πάντως της 26χρονης δεν γνώριζαν την συνωμοσία εναντίον τους, δήλωσαν στην αστυνομία. «Συνεργάστηκαν πλήρως μαζί μας για να παράσχουν πληροφορίες για την επίλυση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν. Ήταν σοκαρισμένοι».

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: true.gr