Οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν αμετακίνητοι στην απόφαση τους να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Θεωρούν και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο, ότι αν επιτραπούν οι μετακινήσεις και δούμε ένα τεράστιο κύμα επισκεπτών από την πόλη στην επαρχία, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο.

Κι αυτό γιατί αν υπάρξει διασπορά του ιού, το σύστημα υγείας της επαρχίας δεν θα μπορέσει να αντέξει το βάρος και έτσι θα δούμε στα χωριά μας σκηνές Ιταλίας. Αν το ΕΣΥ είναι στα όρια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φανταστείτε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην επαρχία.

Γι’ αυτό οι προνοητικοί Αθηναίοι ετοιμάζονται να φέρουν το Πάσχα στην πόλη, χωρίς να περιμένουν την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης για να βρεθούν σε κάποιο χωριό όπως συνέβαινε στην προ κορωνοϊού εποχή.

Οι κοντινοί προορισμοί των οποίων οι κρατήσεις έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες μέρες είναι 9: Σούνιο, Παλαιά Φώκαια, Πόρτο Ράφτη, Αίγινα, Ωρωπός, Βραυρώνα, Λούτσα, Λαύριο, Κινέτα.

Ο προορισμός όμως που κυριολεκτικά είναι ένα βήμα πριν το sold out είναι το Πόρτο Ράφτη. Με πληρότητα που αγγίζει το 80% και τιμές για ένα τριήμερο που ξεκινούν από 170 ευρώ, είναι αυτή τη στιγμή η νο1 επιλογή των Αθηναίων για Πάσχα με άρωμα χωριού, στην πόλη. Γιατί το καλό το παλικάρι, ξέρει πάντα κι άλλο μονοπάτι…

πηγη: instanews.gr

Πηγή: true.gr